Foto: izabella929
Velmi chutné jedlo, ktoré veru máme radi.Varíme ju často ako v lete tak aj cez zimu..dobrá údená klobáska dá tomu taký fajný šmrnc.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu suchú strakatú umyjem a deň vopred namočím do vody.Dám do hrnca vodu a fazuľu varím 1/2 hodiny..po tom tu vodu zlejem a dám čistú vodu znova do hrnca a už aj klobásku údenú spolu s fazuľou.Robím to preto, lebo takto fazuľa nenafukuje.Pokial sa fazuľa a klobáska varí, očistím si zemiaky., pokrájam na mesiačiky.Mám taký druh fazule, že keď ju už druhý krát postavím variť po zliatí prvej vody, stihnem očistiť zemiaky a fazuľa je uvarená.Do fazulovej polievky nerobím zápražku. Do mlieka dám 2 lyžice hladkej múky rozmiešam a pridám k fazuli.Pomaly varím na malom ohni.Keď sa múka s mliekom uvarí, pridám smotanu.Chvíľlku nechám prejsť varom a polievku odstavím.
- 2
Veľmi ľúbim do fazuľovice pokrájať kôpor.Ešte pridám na drobno pokrájaný cesnak, pridám lyžicu octu a môžme si pochutnávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inak , kôpor dávam do všetkých na kyslo varených polievok.-
)