Fazuľová polievka s klobáskou a kôprom

izabella929 - fotkaizabella929, 2. januára 2012

Velmi chutné jedlo, ktoré veru máme radi.Varíme ju často ako v lete tak aj cez zimu..dobrá údená klobáska dá tomu taký fajný šmrnc.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
 podľa potreby
štipka
2 strúčiky
2 lyžice
2 dc
2 dc
4 ks
1 lyžica
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Fazuľu suchú strakatú umyjem a deň vopred namočím do vody.Dám do hrnca vodu a fazuľu varím 1/2 hodiny..po tom tu vodu zlejem a dám čistú vodu znova do hrnca a už aj klobásku údenú spolu s fazuľou.Robím to preto, lebo takto fazuľa nenafukuje.Pokial sa fazuľa a klobáska varí, očistím si zemiaky., pokrájam na mesiačiky.Mám taký druh fazule, že keď ju už druhý krát postavím variť po zliatí prvej vody, stihnem očistiť zemiaky a fazuľa je uvarená.Do fazulovej polievky nerobím zápražku. Do mlieka dám 2 lyžice hladkej múky rozmiešam a pridám k fazuli.Pomaly varím na malom ohni.Keď sa múka s mliekom uvarí, pridám smotanu.Chvíľlku nechám prejsť varom a polievku odstavím.

  2. 2

    Veľmi ľúbim do fazuľovice pokrájať kôpor.Ešte pridám na drobno pokrájaný cesnak, pridám lyžicu octu a môžme si pochutnávať.

Diskusia k receptu

izabella929
@3sandra3...tieto recepty som mala na Azete v albume, odtial som ich včera sťahovala a pracne robila k tomu recepty...videla som, že sa to tu nehýbe, tak som ešte doplnila staršie recepty.-)
garanco
Máme radi fazuľovú polievku, ja ju robím z kyslej smotany a nedávam ocot. Kôpor nedávam, ale nabudúce ho určite pridám podľa Tvojej rady.
izabella929
@u nás smotana veľmi nefunguje, radšej bez...veď smotana, ktorá sa dá kúpiť v obchode ,mlieko ani nevidela zďaleka..všetko umelina...
izabella929
@garanco , ja ľúbim kôpor, aj ho zaváram na zimu a vieš ako? pozbieram listy kôpru umyjem pod tečúcou vodou, otrašiem z neho vodu a natlačím do 7dc pohára na tuho a zalejem octom až po vrch..to je všetko, dám na to viečko na zakrúcanie...zostane krásne zelený a aj ocot sa dá použiť do jedál...
evanaaa
Dávno som nevarila mliečnu fazuľovú, pomaly ani neviem akú má chuť. Pamätám si ale na Vrábeľskú, ktorú robievala stará mama ( ale aj mama), ona ju robila na pikantno, mliečnu a mierne štiplavú, no bez cesnaku, ten do nej nedávam tiež, ani kôpor ale môže byť. Ja som si tiež trochu dala do octu, robievam aj do soli. do malých pohárikov. Klobásu dávam do obyčajnej a práve som dnes rozmýšľala, že ju spravím aj s údeným, aj s klobáskou a s rezancami.
miskam
Mnam. Len s koprom sa nejako neviem skamaratit, aj ked viem, ze je dobry...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia