Pirohy plnené mäsom

redakcia - fotkaredakcia, 22. augusta 2009

Suroviny

400 g
200 g

Online leták

Postup

  1. 1

    Z múky, vajca, soli a trocha vody pripravíme rezancové cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na širšie pásy a potom na štvorce.

  2. 2

    Na rozohriatom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté uvarené mäso a opražíme.

  3. 3

    Necháme vychladnúť a na každý štvorec cesta dáme kopcovitú kl mäsovej plnky. Cesto preložíme a pritláčame tak, aby plnka nevytekala.

  4. 4

    tak, aby plnka nevytekala. Uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody a scedíme. Pomastíme a podľa chuti polejeme kyslou smotanou alebo posypeme zvyškom pomletého mäsa.

Diskusia k receptu