Vianočné rožteky-celiatické fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 7. decembra 2010
Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept)
Foto: elisticka

Tieto rožteky, niekto ich volá parížske nechýbajú na vianočnom stole a preto som urobila celiatickú verziu aj pre bezlepkáčov.....zo stola miznú ako prvé:-))) urobila Zobraziť celý popisTieto rožteky, niekto ich volá parížske nechýbajú na vianočnom stole a preto som urobila celiatickú verziu aj pre bezlepkáčov.....zo stola miznú ako prvé:-))) urobila som celú dávku ale stačí aj polovica.....

120ks
porcií
300 minút
príprava
120 minút
na 80 °C

Suroviny

Cesto:
250+250 g
150 ml
5 ks
150 g, (klasilka hladka)
100 g
plnka:
1000 ml
200 g
3 a 1/2 ks
500 g
125 g
4 PL
Poleva:
250 g
200 g
200 g
6 pl




Postup

  1. 1

    pripravíme si všetko na pečenie (pri klasických receptoch pridajte hladkú múku )

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do kastrola dáme cukor kryštalový zalejeme vodou a uvaríme na niť asi 5 minút

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    bielky vyšľaháme s cukrom praškovým a prilememe za stáleho mixovania tenkým prúdom sirup a ešte mixujeme 5 minút (je to lepšie ako robiť sneh nad parou)

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    už len ručne primiešame zmes múky a orechov

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    cesto preložíme do sáčka s ozdobnou špicou

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a striekame na plech vystlaný papierom tvary bud zahnuté rožky alebo môžu byť aj rovné paličky a dáme sušiť pri teplote 75 stupňov na multifunkčno(sú to 4 plechy) na dobu asi 1.5-2 hodiny ked sa odlepujú od papiera sú hotové

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zakiaľ sa pečú rožteky uvaríme si puding z mlieka ,cukru ,vanilkoveho cukru a zlatého klasu a necháme vychladnúť.primixujeme maslo a heru a na koniec skoro do hotovej plnky kakao

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na vychladnuté rožteky nastriekame plnku ozdobne a necháme dobre schladit teraz tuhne výborne na balkone...

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    roztopíme si polevu z čokolády a cery pridaním kakaa a cukru môžeme pridať aj trocha rumu a na obracačku si položíme po dva kúsky a naberačkou polejeme

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    uložíme na papier a necháme vychladnúť

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a už máme další koláčik na Vianoce:-)) dobrú chuť!!!

    Vianočné rožteky-celiatické (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

evusik
takéto rožteky robí moja švagriná a voláme ich Parížske rožteky a sú strááášne dobré..... si šikulka :-)
dorisa
Takéééééééééééééééto rožteky milujem, a nevadí mi, že sú celiatické, pošli!
mimi207
Nadherne.... Len sa chcem opytat aka normalna muka by sa dala nahradit?
pipina222
ja mam podobnu otazku... do vsetkych Vasich receptov (vyzeraju uuuzasne) sa da pouzit obycajna hladka muka namiesto bezlepkovej?
majkas
elisticka no nam staci poslat po 5ks zo vsetkych co si uz napiekla a mame o vanocich vystarano:))))) su krasne, ja ich mam tiez velmi rada ale u nas sa nikdy doma nepiekli. raz urcite vyskusam:)
elisticka
@tinca ano poznam aj tvoj recept a mam este ine 2 doma ale tento s nitou je jednoduchsi a nemusim nad parou miesat ale vyborne su vsetky mnamky:-))
marienka44
@elisticka , nerozumiem ako je to s tym cukrom! Na zaciatku pises, ze cukor uvarime na nit a dalsi krok je, ze vyslahame bielky s cukrom. Ale v rozpise nie su 2 mnozstva cukru. V akom pomere ho rozdelit? Alebo je cukor napisany pri poleve a patri do prvej casti?
marienka44
@elisticka ,kde dostat ten modry sacek s ozdobnou spicou na striekanie cesta? Na krem si asi pouzila dalsie vrecko. Ja mam len paltene, tazko z neho ide cesto a je neprakticke. Obdivujem aj tie rozne farebne misky, ja nemam tak vybavenu kuchynu, co je skoda. :-)
elisticka
@marienka 44 dakujem ja som tam zabudla napisat praskovy cukor 250 g s tym sa robi sneh a ta nit sa robi s krystalovym cukrom dopisem vdaka:-)))
elisticka
@marienka44 tie vrecka som si objednala z netu su protismykove dobre sa s nimi robi tie modre a tie biele su z Hypernovy a makju aj spice k tomu a tem spicek na cesto som tiez objednala cez net stoji 3€.a este tie farebne nadobky mam este za minuleho rezimu aj s mixerom :-)))
marienka44
@elisticka , prosim napisat zdroj z netu na objednaie vreciek, pripadne spičky. Ja sa pokusam robit odpalovane cesto a ma to odradza, ze nedokazem rychlo a pekne naniest cesto na plech. Vďaka. :-)
sbsgabi
elisticka, tento koláč som sa bála vždy piecť lebo keď som sa vydávala a piekli sme doma koláče na svadbu tak cukrárka mi kázala tieto koláčky namáčať do čokolády tak mi padala z nich plnka do misky s čokoládov preto aj tie špice odvtedy nerobím
sbsgabi
Ale teraz ich určite vyskúšam no čo mám deti prinajhorčom zjedia čukoládu s plnkou
vavan
mňaaam máš ich nááááááááááádherné.
tatranka
Robievam tieto rožteky pre manžela.Miluje ich.No u nás sú to Parížske rožteky.Je to pochúťka.Ty ich máš krásne spracované.Veľa praktických vecí som sa pri tvojich foto zase naučila.
coldbery
zas môžem len napísať len ,že je to nádhera....úžasne...:-)))
zdenkas
Konečne viem ako sa celá nezababrať od čokolády pri namáčaní rožkov. Perfektný nápad ,stačí ich poliať na obracačke,ďakujéééém.
cica2
aj tieto sú krásne....tak a mám teraz dva recepty...kk :-)
violetacamorova
@elisticitka z tyvh vsetkych rozkov som si vybrala tvoje a idem ich upiect, chcela som sa spytat ten uvareny sirup lejes pri slahani do snehu hned horuci? Mas ich krasne a aj to zlozenie receptu sa mi paci. Dakujem za odpoved.
elisticka
@Violetacamorova nevadi to meno to je v pohode :)) ano ten sirup treba horuci a slahat a je to samej dost narocne ak by ti mohol niekto pomoct liat by to bolo super podla toho aky mas mixer... mozno mas nas tojane tak to bude super ... lebo mne nadoba "tancovala" a ono to hned hustne ale ja to sikovnejsie ako slahat nad parou... nech sa dari daj vediet ako dopadli:-))aj ja ich budem robit na Vianoce ...
elisticka
aj ja dakujem a mozes sem pridat aj obrazok:-)) no dufam ze sa po nich len tak zaprasi ako u nas:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia