Foto: svedka
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravcove rezne si riadne naklepeme z oboch stran.Jemne osolime a okorenime.Polozime o trochu mensi platok slaniny-hrubej asi 3mm.
-
2
Na slaninu polozime tenke koliesko cibule.
-
3
A na to polozime platok syra- priblizne rovnako velky ako slanina.
-
4
Lavu stranu maska sme si nechali prazdnejsiu,opatrne ju prelozime v polovici na pravu cast :) Spojime sparadlom asi takto:
-
5
Takto postupujeme so vsetkymi reznami a potom to najdolezitejsie-nechame odstat (v plastovej nadobe) minimalne 24 hodin,mozme jemnucko pokvapkat olejom.
-
6
Potom klasicky-obalime v trojobale (muka,vajce,struhanka)-struhanku poriadne dlanou popritlacame do maska,hlavne na bokoch a vyprazame na rozpalenom oleji cca 5 minut z kazdej strany.
-
7
A mame hotovo :) Mozno sa Vam moj recept nezda nejak extra originalny,ale skuste-cele masko bude chutit tak prijemne slaninkovo a je to nas oblubeny recept,tak preco sa nepodelit :) Dobru chut.
Diskusia k receptu