Foto: kimlo
Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje rastlinný olej, tofu, sójový granulát a iné podobné prefabrikáty...
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
5-6 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
3 čl |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na plátky asi 2cm hrubé, trocha pobúchame hánkami päste, a z oboch strán osolíme a okoreníme.
-
2
Vhodný pekáč dostatočne vymastíme domácou bravčovou masťou...
-
3
... a naukladáme plátky krkovičky, na ktoré dáme plátky cesnaku a posypeme zopár štipkami celej rasce, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu pri 190st. Po hodine odokryjeme a za občasného prelievanie výpekom dopečieme.
-
4
Medzitým si pripravíme veci na kapustu: červenú kapustu, kvasenú kapustu, cibuľu, cukor, soľ, celé čierne a nové korenie.
-
5
Červenú kapustu nakrájame na rezance, a rovnaké množstvo kvasenej kapusty prepláchneme.
-
6
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a speníme na masti. Pridáme kryštálový cukor a necháme trocha skaramelizovať...
-
7
Pridáme nakrájanú červenú kapustu, osolíme, ochutíme drvenou rascou, podlejeme trochou vody, a dusíme do polomäkka...
-
8
Potom pridáme prepláchnutú kvasenú kapustu, dobre premiešame...
-
9
... a udusíme do mäkka...
-
10
Tu máme upečenú krkovičku...
-
11
...a tu je výsledok... knedľa je kupovaná, ale najbližšie skúsim aj tú podľa receptu @mesiar50 ... mäso je mäkkučké a rozplýva sa na jazyku.. :-)
urobiť len chlapi. Vynikajúci recept - vyskúšam.
jednoznačne.
vyborne si navaril
@maragretka zas to neprehanaj s tou cibulou, vsetkeho vela skodi :-)
nielen cibuľu , ale aj mesko ! Aby si nedostala vitaminózu.
toto si teda naozaj zaslúži, keď nemá problém každý druhý deň na
obed i na večeru. Zaslúži si to teda chudáčisko. :-)))
keď ti mesiar povie , že si pašák a že sa v mese vyznáš - to už je
teda riadna pochvala. Zaslúžiš si ju veru . Gratulujem !!!
Iste by si vyhral v súťaži o najchutnejší recept v diétnom stravovaní v jarnom období :-)) !