Krkovička na jarnú očistu fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 31. marca 2013
Krkovička na jarnú očistu (fotorecept)
Foto: kimlo

Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje rastlinný olej, tofu, sójový granulát a iné podobné prefabrikáty...

3-4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Suroviny

podľa potreby
podľa potreby
5-6 strúčikov
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
podľa potreby
podľa chuti
3 čl
podľa chuti
1 ks
6 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na plátky asi 2cm hrubé, trocha pobúchame hánkami päste, a z oboch strán osolíme a okoreníme.

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vhodný pekáč dostatočne vymastíme domácou bravčovou masťou...

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... a naukladáme plátky krkovičky, na ktoré dáme plátky cesnaku a posypeme zopár štipkami celej rasce, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu pri 190st. Po hodine odokryjeme a za občasného prelievanie výpekom dopečieme.

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme veci na kapustu: červenú kapustu, kvasenú kapustu, cibuľu, cukor, soľ, celé čierne a nové korenie.

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Červenú kapustu nakrájame na rezance, a rovnaké množstvo kvasenej kapusty prepláchneme.

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibuľu nakrájame na mesiačiky a speníme na masti. Pridáme kryštálový cukor a necháme trocha skaramelizovať...

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme nakrájanú červenú kapustu, osolíme, ochutíme drvenou rascou, podlejeme trochou vody, a dusíme do polomäkka...

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom pridáme prepláchnutú kvasenú kapustu, dobre premiešame...

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... a udusíme do mäkka...

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tu máme upečenú krkovičku...

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...a tu je výsledok... knedľa je kupovaná, ale najbližšie skúsim aj tú podľa receptu @mesiar50 ... mäso je mäkkučké a rozplýva sa na jazyku.. :-)

    Krkovička na jarnú očistu (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

dandulka
Júúúj dobré si navaril . Kapustu som takto ešte nekombinovala. Veru ju tak vyskúšam.
radost
chlapi najlepšie pečú...varia...to je vôňa-ked takéto mäsko spravia...poctivé...domáce...ani éčka nechýbajú...:-))
angast
No prosím . Nehovoril som ? Najlepšie chlapské jedlá dokážu najlepšie
urobiť len chlapi. Vynikajúci recept - vyskúšam.
margaretka28
To ti nariadil dr. Bukovský ?? super jarná očista, hodí sa k jarnému počasiu, čo práve vládne za oknami :-)))
tiginko
voní to až k nám, klasika je klasika ... kapustu mám tiež najradšej takto skombinovanú. Super diéta :-)
kimlo
A tej masti je tam preto toľko, lebo potom sa natiera na čerstvý chlieb, ako ďalšia, odľahčená časť očisty...


angast
Bože , to je nádhera. Ten chlebík spieva. Krásne to premaže všetky kĺby. Aj mne takéto lieky doporučujú, aby som tak nevŕzgal.
frezia68
Poctivá robota,poctivý materiál( len tá kvasená....je kupenská? ) a recept jak vyšitý na jarnú očistu tela a duše,lebo také domáce jedlo urobí náladu,očistí a rozveselí myseľ celej grupy okolo stola a vitamím P-12 to správne zaklincuje a máš moje sympatie :-)))
ericka
To je ale vôňa,cítiť ju až sem,na Liptov..Len škoda, @kimlo ,že nebývaš bližšie,poslala by som ti k takej dobrotke ešte červenú cibuľku aj cesnak z domácej, vlaňajšej úrody!
mariamka
ten kapustovy "trojboj" sa mi paci, vyskusam, ale inak maso okorenit "zllava - doprava", svacnut na pekac zapnut trubu, a upiect, booze chlapi,, Vy si fandite, to moj robi bezne ked sa nudi :) ale inak potesi :) na knedlu si samozrejme netrufne to uz chce cit :) paci sa mi, ze ste to sem dali @kimlo
mesiar50
Excelentný výkon.Si pašák ktorý sa v mese vyzná
jednoznačne.
afataga
najlepsie je to upozornenie na uvod, lebo nie kazdy znesie take dietne :-)
vyborne si navaril
@maragretka zas to neprehanaj s tou cibulou, vsetkeho vela skodi :-)
evusik
kdeže jar...vyzerá to, že zima bude ešte dlhá, treba mastný základ aby sme vydržali... dobrú diétu si si nasadil... a ten chlebík nemá chybu :-)
vanilka111
joj,ale ten chlebík vyzerá absolútne božsky...najbližšie tú krkovičku urobím podľa Teba..už len kvôli takému chlebu :-)
jozka2
Jaaaaj kimlo, ale s tou brav.mastou provokujes dat na nu platky cibule a som v siedmom mebi mnam.
jozka2
a ked budes robiy domacu knedlu tak nezabudni nahradit cast tekutiny mineralkou aby bola krasna dierkovana.
lusinkab
tak toto je teda poriadna ocista :-) taketo jedlo by som mohla jest kazdy den :-) supeeeeeeeeeeer
manya
toto robím môjmu mužovi za zásluhy, s týmto nemá problém každý druhý deň na obed aj na večeru,( preto len za zásluhy)
angast
@manya
toto si teda naozaj zaslúži, keď nemá problém každý druhý deň na
obed i na večeru. Zaslúži si to teda chudáčisko. :-)))
angast
@kimlo
keď ti mesiar povie , že si pašák a že sa v mese vyznáš - to už je
teda riadna pochvala. Zaslúžiš si ju veru . Gratulujem !!!
garanco
Na takúto jarnú očistu netreba určite nikoho dlho prehovárať!!!
Iste by si vyhral v súťaži o najchutnejší recept v diétnom stravovaní v jarnom období :-)) !
boxik
Tak tomu hovorím očista ako vyšitá . Mám rád záhorákov , pretože vedia od čoho ,,kone kapú´´.
pusta
to už hej, skvelé papaníčko. aj ja by som si dala
vierutt
@kimlo , krkovičku aj ja takto pečiem, ale takto kombinovanú kapustičku nepoznám. Určite vyskúšam. No ale tú dobrú mastičku vypečenú si si naozaj mohol odpustiť,provokatér jeden.... Júúúúj, ale by som si dala, aj s cibuľkou, ako hovorí @jozka2
gordonko
kedykolvek som ochotný pomôcť Ti to zjesť ...vyzerá to super .... jedlo pre chlapa
evanaaa
@kimlo , ty si odsťahovaný Záhorák, ja som zas prisťahovaná.....ale dobrá inšpirácia od teba na nedeľu, lebo tá hus, čo som robila túto (veľkonočnú) nedeľu, mi už lezie hore krkom. Ináč, ja vždy, keď pečiem nejaké mäso, dávam veeeľa masti ( a nie olej, ako niekto, fúúú) a trochu ju ochutím - okrem cibule dám aj jednu papriku, paradajku, samozrejme aj cesnak a na konci to prepesírujem do zliatej masti. Je výborná, voňavá a dobrý je aj ten spoodk pod ňou.
jozka2
Evanaaa,mas dobry napad s tou mastou a co potom ju dat na dobru hrianku mnam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia