Banánové medovníky
Rada skúšam nové recepty a tento som našla pred pár dňami na internete, tak som ich...
Perníkový koláč od babičky
Tento koláč sa pečie v našej rodine od čias mojej babičky. Piekla ho mamka, pečiem ho ja, pečie ho dcéra....
Tvarohovo-cibuľový koláč
Slaný koláč na sychravé zimné popoludnia. Inšpirované receptom zo Slovenskej kuchárky, upravený.
Perníková krabica
Pri pečení perníkov ma napadla taká myšlienka, že čo tak urobiť krabicu. Takáto krabica môže byť...
Jablčník na krehkom drožďovom ceste
Dnes som sa rozhodla upiecť veľmi chutnú kombináciu pre milovníkov jabĺk. Nenáročné pečenie. Upečte, ...
Výborné šišky
Určite sa oplatí upiecť túto jednoduchú dobrotu. Šišky sú nadýchané, voňavé a prekvapia chuťou...
Hŕstková polievka
Hŕstku premyjeme a vopred namočíme asi na hodinu. Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na troche oleja spolu...
Medovina - hlavu nám určite nepomúti
... táto medovina má vraj pôvod u Keltov a používal sa pri rituáloch. Je mierne...
Hokaidové pyré na sladko
Tekvice Hokaidó mi dozrievajú. Dnes som prichystala dezert a pyré. Recept je pôvodne z makrobiotickej...
Rezancový nákyp s tvarohom
Toto je jeden z mojich obľúbených receptov. Je to taká klasika z detstva, ktorú si...
Palacinková roláda s tvarohom a ovocím
Príma, rýchlu roládu, s palacinkového cesta. Bez vysmážania, bez množstva tuku, dobre vyzerajúcu. Pôsobí, ako pekný a...
Dotárska kapsa
Karé pokrájame na 200 g rebierka, do ktorých spravíme otvor - vrecko. Do každého otvoru...
Tvarohové rezy s čučoriedkami - bezlepkové
Tieto rezy majú vynikajúcu plnku tak sa chcem s nimi podeliť s bezlepkáčmi... nefotila som postup...
Bábovka s Nutellou
Babovka z kysnuteho cesta naplnena nutellou tak, aby pri peceni nevytiekla.
Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...
Mrvenička (recept pre začiatočníkov)
Mrvenička je polievka, ktorú ovláda snáď každá gazdinká ale každá ju , vo svojom kráľovstve, ...
Jemná kuracia paštéta
Kuraciu pečeň a prsia urestujeme so šalotkou, cesnakom a tymianom do dvoch tretín, zastrekneme bielym...
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, poukladáme plátky šunky a...
Šampiňónová roláda z lístkového cesta s mozzarellou a paradajkami
Veľmi jednoduché, rýchle a hlavne chutné!
Zguľkovaný baranček
Kazdy rok mi zostane suchy barancek, co mavame na ozdobu na stole a kazdorocne ho ...
Výborná hrášková ryža
Rýchla a veľmi chutná príloha k mäsu, zelenine a rôznym iným jedlám. Ryža, hrášok...
Bleskové sviatočné knedle
Dostala som ho mailom od priatelky z Prahy. Je vyzkusany niekolkymi kucharkami a kuchtikmi...
Ovsené placky
Tieto placky sú jednoduché, dajú sa rôzne obmieňať a sú vhodné aj pre vegánov:)
Fernet punč
Do 1 l červeného vína pridáme 5 klinčekov, kúsok celej škorice, 4 polievkové ližice medu, prichutiť postrúhanou...
Prívarok z bielej dyne - tekvice
V našom nárečí je „bila dyňa“ názov pre bielu tekvicu.
Veľkonočné kysnuté koláče
Troška pre radosť z pečenia... Inšpirácia z bulharskej FB stránky RECEPTI, áno, takto sa píše......