Foto: stefanm
Bývam v Prešove a toto mesto milujem.Ale milujem aj kysnuté pagáče.Tak som svoje lásky v tejto práci spojil v názve a mohol som v Zobraziť celý popisBývam v Prešove a toto mesto milujem.Ale milujem aj kysnuté pagáče.Tak som svoje lásky v tejto práci spojil v názve a mohol som v mojom milovanom meste jesť moje milované pagáče!!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Aby sa nám dielo vydarilo musíme ho robiť s láskou.A to sa dá len v príjemnom prostredí.Preto som si na prípravu obľúbených kysnutých pagáčov vybral mesto Prešov.Vy si robte svoje obľúbené jedlá kde sa vám zachce!!!
-
2
Uvarené,pretlačené zemiaky osolíme,dochutíme drveným majoránom,zelenou petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť.
-
3
Podľa svojich skúseností si pripravíme kysnuté cesto (ja robím v domácej pekárni)
-
4
Kúsky cesta naplníme zemiakmi , ...
-
5
... zabalíme , ...
-
6
... rozvaľkáme na pagáč a ...
-
7
... na suchej panvici opečieme.
-
8
Po zmäknutí ich pomastíme roztopenou masťou a ...
-
9
... podávame.
-
10
Ja som ich jedol s fajnou fazuľovou polievkou a zapíjal (@jezibabka1) pivom.
-
11
Po takej večeri sa v milovanom meste krásne spí.
@stefanm , vďaka za recept a pekné video :-))
pagáče super,ale pre mňa radšej v rúre pečené
Takéto "pagáče" poznám tiež plnené s kapustovou plnkou, ako píše @kata50 , ale zo zemiakmi môžu byť výborné. A video ako zvyčajne nesklamalo.