Pagáče Prešov fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 2. novembra 2011
Pagáče Prešov (fotorecept)
Foto: stefanm

Bývam v Prešove a toto mesto milujem.Ale milujem aj kysnuté pagáče.Tak som svoje lásky v tejto práci spojil v názve a mohol som v Zobraziť celý popisBývam v Prešove a toto mesto milujem.Ale milujem aj kysnuté pagáče.Tak som svoje lásky v tejto práci spojil v názve a mohol som v mojom milovanom meste jesť moje milované pagáče!!!

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 uvarené prelisované
 drvený




Postup

  1. 1

    Aby sa nám dielo vydarilo musíme ho robiť s láskou.A to sa dá len v príjemnom prostredí.Preto som si na prípravu obľúbených kysnutých pagáčov vybral mesto Prešov.Vy si robte svoje obľúbené jedlá kde sa vám zachce!!!

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené,pretlačené zemiaky osolíme,dochutíme drveným majoránom,zelenou petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť.

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Podľa svojich skúseností si pripravíme kysnuté cesto (ja robím v domácej pekárni)

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Kúsky cesta naplníme zemiakmi , ...

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    ... zabalíme , ...

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    ... rozvaľkáme na pagáč a ...

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    ... na suchej panvici opečieme.

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Po zmäknutí ich pomastíme roztopenou masťou a ...

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    ... podávame.

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Ja som ich jedol s fajnou fazuľovou polievkou a zapíjal (@jezibabka1) pivom.

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    Po takej večeri sa v milovanom meste krásne spí.

    Pagáče Prešov (fotorecept)  - obrázok 11

Diskusia k receptu

danielas
Výstižné!!! Ja si Tvoje pagáče uložím,trošku pochopiteľne zmením názov. Tiež ich pripravím na mieste,ktoré mám srdcu blízke. A keď ich budem robiť,pripomeniem si Tvoje veľmi sympatické video. Nech sa Ti darí
julica
babka také piekla v soli - na suchej panvici
tinca
@stefanm no ty starý romantik krásne, si spojil jedlo so srdcu-milým mestom. Dokázal si,že obe sú tvoje lásky,ale dúfam že máš aj tretiu, čo povieš?:))
huck
V Prešove som nikdy v živote nebola, okrem prstom na mape :). Podla tvojho videa, je to krasne mesto. Zaposobila na mna nadherna historicka čast... A pagače? Tie som do pamate uložila, skor ako vykrajovane drobne slane kolačiky pečene v trube (a nie na panvici) bud oškvarkove, tvarohove , zemiakove a pod. Tieto tvoje mi pripominajui skor placky, alebo lokše. No iny kraj iny mrav a pravdepodobne u vas tieto placky volate pagače. Určite vyskušam. Pačia sa mi!
hubata
Tak toto sú prešovské pagáče? Nepoznám takéto, u nás sa robia také isté ako píše @huck , tieto si musím uložiť. Vďaka za recept!
kata50
Keď toto cesto naplníte sladkou, alebo kyslou kapustou ( orestovanou a ochutenou ) tak dostaneme tzv. Kapustíky( kapušníky ).
@stefanm , vďaka za recept a pekné video :-))
45678
Prešov je skutočne pekné a čisté mesto a rovnako dobre vyzerá "výtvor" pomenovaný Prešovské pagáče, tiež by sa mi skôr hodilo pomenovanie placky plnené.... ale krásne video si pridal :-)
marcy
minule,začiatkom októbra, sme počas víkendu absolvovali prechádzku prešovským korzom a levočským korzom....to Tvoje je náááádherné :)))...levočské ( ako dlaň veľké ) neboduje :(...čierne mesto
pagáče super,ale pre mňa radšej v rúre pečené
douglas
Hmmm...a ja som si až do dnešného rána myslela, že pagáče sú koláče, teda druh koláčov...napr. naplnený tvarohovou náplňou a na vrchu pekne potretý rozpusteným maslom.
tetuska
pekný vzťah k obom, aj k mestu, aj k pagáčom...
violetacamorova
Aj pre mna je Presov najkrajsi a aj taketo pagace sa mi pacia a ukladam si recept, ani sa mi nesnivalo, za sa daju piect aj takto nasucho.
sairaam
@stefanm , ďakujem, pripomenul si mi ako nám takéto pagáče piekla stará mama. Vždy keď piekla chlieb, napiekla nám deťom aj pagáče. Mám o tom celkom peknú spomienku, možno napíšem do zážitkov:-)
ainy
jáj potešil si mi dušičku.....
babi
Veru som si zaspomínala na Prešov, vaše námestie je naozaj krásne bola som tam síce len jeden krát, ale ma očarilo to čo som videla .
Takéto "pagáče" poznám tiež plnené s kapustovou plnkou, ako píše @kata50 , ale zo zemiakmi môžu byť výborné. A video ako zvyčajne nesklamalo.
jatanika
toto musím čím skôr spraviť :-)) ... a Prešov? ... naozaj v posledných rokoch opeknel ... najviac sa mi páči večerná predvianočná výchádzka ... býva naozaj krásny :-))
jozka2
no,stefanm toto su rusnacke lokse pecene v presove




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia