Viedenské venčeky

piglin - fotkapiglin, 13. decembra 2010
Viedenské venčeky
Foto: piglin

snažila so ukončiť nekonečný začarovaný kruh počas pečenia - raz mi ostanú bielky, raz žĺtka...takže teraz pridávam recept, kde vám zostanú 2 žĺtka, ktoré Zobraziť celý popissnažila so ukončiť nekonečný začarovaný kruh počas pečenia - raz mi ostanú bielky, raz žĺtka...takže teraz pridávam recept, kde vám zostanú 2 žĺtka, ktoré potom môžeme použiť pri pečení lineckých koliesok, kde ich použijeme...recept na linecké pridám tiež...

6
porcií
25 minút
príprava
140 minút
na 180 °C

Suroviny

30 dg
20 dg
10 dg
1 ks
1 ks
2 ks
Pena:
4 ks
20 dg
5 dg, (škrobový prášok)
PLNKA:




Postup

  1. 1

    Z môky, masla, práškového cukru, vanilky, žĺtkov a citrónovej kôry vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 20 minút. Vyvalkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Pečieme pri teplote 180°C cca. 10 minút.

  2. 2

    Pripravíme sneh, do ktorého postupne zašľahávame cukor, nakoniec opatrne vmiešame škrobovú múčku. Na upečené koleska nasteriekame po okraji sneh, na stred dáme lyžičku lekváru.

  3. 3

    Teplotu rúry znížime na 100°C a kolieska so snehom sušíme 1 hodinu, ďalšiu hodinu sušíme vo vypnutej rúre. V prípade, že máme ventilátor, môžeme naraz sušiť všetky 3 plechy.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrý nápad, dobrý recept - kolečká so snehom, to by ma nenapadlo.
dorisa
Tak si mala pečiaci maratón,ako vidím, krásne vecičky si napiekla a pripravila.
hubarka35
tolko pre novych receptikov je tu na vareške,že sa idem zblaznit,no postupne všetko budem robit...vdaka za recept
ejta
ja mám vždy kopec bielkov navyše, už ich mrazím, odkladám, potom vyhadzujem, niekedy aj rozbijem vajíčko rovno do drezu, lebo viem, že to bielko aj tak nepoužijem....
emica
taketo dobroty urcite to upeciemsi sikovna vareskarka
martamm
Tieto kolieska robievala moja mama, su efektne na pohlad a chutne, ona sneh vyslahala nad parou, kolieska potrela pikantnym lekvarom a nastriekala sneh, ktory nechala volne uschnut v spajzi...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia