Foto: sonulienka
Ukladám si recept na kysnutú bábovku. Dnes som ju plnila orechami. Na budúce bude maková.
príprava
na 175 °C
Suroviny
250 g výberová |
|
125 ml vlažné |
|
50 g rozpustené |
|
1 ks |
|
troška |
|
20 g |
|
2 PL |
|
Náplň: | |
250 g pomleté |
|
5 PL |
|
50 g rozpustené |
|
3 PL |
|
Na potretie po upečení: | |
rozpustené |
|
Postup
-
1
Nefotila som miesenie cesta - urobila som si kvások a vypracovala cesto, ktoré som nechala 50 minút kysnúť. Keď bolo cesto nakysnuté som ho rozvaľkala.
-
2
Pokiaľ nám cesto kyslo som si pomlela orechy a rozmiešala s práškovým cukrom. Ja som ešte pridala aj jeden škoricový cukor.
-
3
Rozpustila maslo.
-
4
Na cesto som nasypala orechy.
-
5
A poliala rozpusteným maslom do ktorého som pridala 3 PL olej.
-
6
Koláč som zavinula do rolády.
-
7
Vložia do vymastenej a múkou posypanej bábovkovej formy.
-
8
Dala som piecť na 175 stupňov asi na 35-40 minút. A tu je už upečená a potretá rozpusteným maslom.
-
9
No a dala som si ku kávičke.
-
10
Ešte jeden pohľad.
-
11
No a môžeme papať.
krasna kysnuta babovka = ako od maminky
ja ked peciem vo forme, ktoru dam na plech,musim dat rost o poschodie nizsie, aby sa mi cesto prepieklo aj od spodu, ako to teda je?
- je v popise a nie v ingredienciách alebo si urobte podľa seba. Toto sa mi tak trochu rozsýpalo ale inak je fajnová.
Mám zlepšovák: bábovkovú formu som vystlala peč. papierom tak, že kus papiera som zložila do štvorca a špis som odstrihla. Vznikol otvor, ktroým som prevliekla stredný kónus formy. Potom budem mať ľahšie umývanie formy a koláč po upečení ľahko vypadne . :-)
Pozdravujem Ťa.