Perník s jablkami a kokosom

glosterka - fotkaglosterka, 28. januára 2011

Veľmi jednoduchý, šťavnatý a chutný koláčik. Rýchla príprava. :-)

36-40
porcií
8 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

350 g
300 g
3 ks, celé
100 ml
250 ml,vlažné (sójové)
300-350 g,nastrúhané
1 ks
3 PL,/um, alebo
2,5 PL
2 PL
Na potretie koláča:
Na posypanie koláča:




Postup

  1. 1

    Do misky preosejeme múku, cukor, pridáme ostatné suroviny a el.šľahačom dobre vymiešame cesto (cca 5 minút).

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie, zarovnáme a dáme upiecť do vyhriatej trúby. Pečieme 25 minút.

  3. 3

    Upečený koláč potrieme džemom a posypeme kokosovou múčkou. Je mňamkavý a nádherne voňavý. Fotku som nestihla spraviť, lebo sa chytro minul... Nabudúce doplním...;-) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

orchidea
Nemusí to byť zlé a ešte je to aj rýchle. Vyskúšam.
cica2
perník máme radi, tak niekedy vyskúšam aj tento:)...a ešte keď idú aj jablká, musí byť svieži, mňam
glosterka
@cica2 , je to mňamka a je svieži. Ten cukor sa tam stratí, lebo ho vypijú jabĺčka. Bežné perníky sú suchšie... No a tento sa akosi chytro minul. :-)))
tonicka53
minulý týždeň som piekla višňový perník od @andri a teraz vyskúšam tvoj s jablkami. Ak bude taký dobrý ako bol višňový, tak budem mať problém :-)))
franka1
tak ja ho idem dnes robit podľa tohto receptu, uvidíme ako to dopadne, napíšem :)
betka11
jej ja som dnes piekla perník s rastlinným mliekom ale jablkový môže byť super,
havinecko
Mam otazku. Aky je rozdiel medzi praskom do pernika a praskom do peciva? Bohuzial prasok do pernika nepoznam.
kuchticka
Prasok do peciva je iba kypriaci prasok bez prichute. Pernikovy je uz namiesany s korenim, ktore sa do perniku dava: skorica, hrebicek, moze ist i nove korenie (malinko), kardamon, soda bikarbona (ta je kypriaca).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia