Foto: ywett
slaná chuťovka a inšpirovala som sa receptom z časopisu, Katarínka-extra. Tam boli vykrajované hríbiky a ja som spravila kvietky a môžu sa vykrajovať formičkou Zobraziť celý popisslaná chuťovka a inšpirovala som sa receptom z časopisu, Katarínka-extra. Tam boli vykrajované hríbiky a ja som spravila kvietky a môžu sa vykrajovať formičkou aj iné tvary.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
100g |
|
100g uvarených v šupke |
|
100g |
|
80g posekaná |
|
1/2 lyžičky |
|
na posypanie: | |
strúhaný |
|
|
|
1 rozšlahané na potretie |
|
Postup
-
1
Potrebné suroviny.
-
2
Postrúhané zemiaky premiešame s múkou a soľou.
-
3
Pridáme nasekanú šunku a maslo.
-
4
Vypracujeme cesto, ktoré potom necháme v chladničke 1 hod. odpočívať.
-
5
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5mm (môže byť aj viac)
-
6
A povykrajujeme kvietky.
-
7
Kvietky dáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Na jednu stranu kvietka dáme syr a na druhú mak. Pečieme pri teplote 200°C 12 minút do ružova.
-
8
Dobrú chuť!!!
Diskusia k receptu