Roztrasená torta fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 27. januára 2013

Tu je moja rýchlovka ku kávičke.

Suroviny

Suroviny:
3 ks
1 ks
6 PL
2 PL-kopcovité
1 ks
500 ml
5 PL
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny

    Roztrasená torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tento koláčik robíme v troch krokoch. 1krok: Rozšľaháme si vajíčka pridáme vanilkový a práškový cukor šľaháme pokiaľ nemáme žiadne hrčky, potom pridáme kakao znovu dobre rozšľaháme. Pripravíme si želatínu ale dáme len 1,5 dcl.vody necháme asi 10 minút napučať a potom zohrejeme.Nesmie sa variť. Vlažnú želatínu vylejeme k pripravenej hmoty dobre premiešame a vylejeme do tortovej formi. V mojom prípade priemer 24 cm. Zabudla som postup fotiť tak tu už je pripravená hmota vo forme a šup do chladničky aby dobre stuhla.

    Roztrasená torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    2.krok: Keď je 1.vrstva dobre stuhnutá pripravíme si druhú vrstvu. Kyslú smotanu dobre rozmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Taktiež si pripravíme želatínu tiež len 1,5,dcl.vody a vylejeme ju na pripravenú tmavú hmotu a taktiež necháme v chladničke stuhnúť.

    Roztrasená torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    3.krok: No a na koniec si podľa návodu pripravíme ovocnú želatínu a keď je druhá vrstva dobre stuhnutá trochu vychladnutú tretiu vrstvu vylejeme na ňu a necháme znovu stuhnúť.

    Roztrasená torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a hotovo beriem ju k synovi ideme na návštevu. Je to naozaj veľmi jednoduché a rýchle,želatína dobre tuhne ja som do dvoch vrstiev dala ako ste videli na obrázku plátkovú. Ak nezabudnem odfotím aj v reze a pridám foto.

    Roztrasená torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sľúbila som tortu v reze tak tu je.

    Roztrasená torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

paploska
výborná :-) ja sa práve chystám na laskonky ku kávičke :-)
ikle
vyzera vynikajuco. ...mnam...:) tie vajicka su tam surove?
izabella929
šikulka naša.-)) myslela som naprv, že je to trasená torta...ale to je skvelá tortička.-)
medovnicek
krásna tortička, recept si odkladám a okrem iného ti aj farebne ladí s výzdobou v kuchyni:)
havino
no ale ju máš parádnu, robievam podobne, aj s tvarohom,aj so smotanou,ale v živote som ju nemala tak rovno krásne natretú, pravidelne, rovnomerne, bud mám piškot nepravidelný,alebo tvaroh, smotanu neviem rovnomerne naniesť. na chuti neuberie, no ale tvoja je ukážková.
sonulienka
@havino srdečná vďaka treba to len dobre rozšľahať a želatínu rýchle zapracovať a naliať do formy to je všetko tak skús určite sa Ti to podarí.
vierutt
@sonulienka , krásna tortička! Ale prečo "roztrasená", máš ju krásnu úhľadnú, naozaj je pravá? :-D
douglas
Peknucka - moja maminka taku pekavala s velkou oblubou a zarucene mala s nou vzdy uspech.
orchidea
torta vyzerá ozaj krásne a netreba piecť, hodí sa recept....ukladám
medulienka122
Sonička, presne si prišla, ako na zavolanie! Vieš, vidím ten tvoj bodkovaný hrnček, a ja som tiež na bodky:-). Bola som na Klingli a tam majú neskutočne krásne veci, napríklad celý servis do kuchyne, varnú kanvicu a ešte dokonca aj príbory. Chcela by som sa ťa spýtať, môžu ísť napríklad tie príbory do umývačky? Z čoho majú rúčky? Tak sa mi zdá, že som to u teba na obrázku videla.Neviem sa rozhodnúť, lebo úprimne povedané, nič z toho nepotrebujem, len keď je to také kráásne:)...Môžeš mi poradiť? Ďakujem!
sonulienka
@medulienka rúčky na príbore sú umelohmotné ale na jednej vydličke akoby sa mi bodky stratili.U nás v BB je aj taký obchod kde majú tieto bodkované veci tam mávajú tiež príbor ale nie som si istá či pre štyri alebo šesť osob ale je neskutočne drahý.Či može ísť do umývačky neviem tú nemám ale ja si myslím,že áno. S Klingla som si teraz objednala ten obrús čo vidíš a aj tie solničky. Ale už dosť lebo nás budú hrešiť, že toto sem nepatrí.Ospravedlňujem sa týmto ostatným varechárom.
vybuska
jooooj asi cez vikend urobim :-) i ked ja ju taku krasnu nebudem mt :-(