Kuracie plnené, na pare robené fotorecept

evusik - fotkaevusik, 15. decembra 2010
Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept)
Foto: evusik

Ďaľší recept, tentoraz z úplne nového parného hrnca. Nemohla som vydržať tak som dostala predčasný vianočný darček :-)

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
Plnka:
100 g
1 ks
 za hrsť
2-3 strúčiky
100 g
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku: slaninu, cibuľu a syr si nakrájame na malé kocky. Starší chlieb si nakrájame na malé kocky a na troche oleja ho pomaličky opekáme - sušíme. Chlebové kocky môžeme rozsypať na plech a dať sušiť do trúby. Takisto môžete použiť miesto chleba rožky.

    Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu opražíme, keď pustí masť pridáme cibuľu, krátko popražíme, pridáme hríby, kmín, MBK, osolíme....

    Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme chlebové krutóny a syr, môžeme podliať trochou vody aby sa krutóny "napili". Pridáme pretlačený cesnak a nakoniec 1-2 vajcia a dobre premiešame, jednotlivé ingrediencie majú byť viditeľné, rozpoznateľné, syr by nemal byť roztečený. Nezabudnite, že sa to bude ešte 30 minút pariť. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

    Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie (alebo bravčové) mäso si nakrájame na plátky, uložíme na fóliu a mierne rozklepeme aby sa nám mäso spojilo....

    Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na mäso v tenkej vrstve rozprestrieme plnku, rukami dobre uťapkáme, posypeme petržlenovou vňaťou a pomocou fólie zrolujeme a dobre utiahneme. Ak budete robiť v rúre, použite miesto fólie alobal.

    Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäsový valec viac krát omotáme fóliou aby dobre držal tvar a aby sa nám nerozpadol, konce fólie uviažeme aby nám nevytiekla šťava.

    Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plnené mäso vložíme do paráku, do druhého oddielu dáme zemiaky a kúsky masla a do tretieho dáme do misky zostatok plnky....

    Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a spustíme parný proces.....

    Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a už len čakáme a čakáme na zvukový signál, ktorý nám ohlási koniec parenia. V našom prípade to trvalo presne 30 minút.

    Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a potom si už len naložíme na taniere, my i sme si k tomu dali sterilizovaný zeleninový šalát domácej výroby a môžeme sa do toho pustiť, dobrú chuť :-)

    Kuracie plnené, na pare robené (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

frezia68
Tak to je parádne jedlo a exluzívny hrniec...asi si veľmi bola dobrá.Ale v takom treba vedieť...je tam návod aj recepty?Alebo recepty sama vymýšľaš?Určite si vytešená...:-)))
sbsgabi
Ja takú špeciálny parený robot nemám ale ja robím stehná kuracie tak isto len ich vykostím naplním s plnkou pod kožu a poukladám na plech tak že na dno plechu alebo pekáča dám pokrájané zemiaky na kolieska na ne poukladám stehná naplnené s plnkou / kladieme kožou na vrch/ po sypeme grilovacím korením a vložím do rúry na 150 C . Je to veľmi dobrá chuť lepšia ako keď pražite alebo varíte všetko zvlášť a stehná sú také chrumkavé proste super pred týždnom som to robila prvý krat ale určite nie posledný. Keď mi prišla nášteva pak som ich nakrájala na 1 cm hrubé pláty na obloženú misu . Známi si nevedeli tiež vychvaliť stehná .Boli super určite aj tvoje vyzerajú veľmi mňam mňam
evusik
@frezia aj keď hrniec je parádny a dobre sa v ňom robí ale dokumentácia nič moc, návod na obsluhu v češtine (čo nevadí) a 7 receptov akože na každý deň jeden ale tie recepty sú pre mňa dosť málo použiteľné ale možno sa nechám inšpirovať :-)
tinca
@evus ík ďalšia krása. Ja mám tiež na kočku návod na recepty ako aj ty,len ja nemám až taký exluzívny, ale dúfam že poslúži, mám oválne misky
danculka
Tvoj Ježiško je super ,a recept tiež nemá chybu,ukladám...
marianne69
...mna zaujal ten sposob pripravy rolady,rezniky poukladat vedla seba,vyklepat,fajn napad,ja som vzdy cele kurca vykostovala...toto vyskusam....
gittka
pekný receptík a ešte krajší hrniec!!!
janger
Blahozelam ku krasnemu hrncu. Paradna papanicka!
tonicka53
receptík parádny, no čo už keď u nás taký Ježiško nechodí, dobrá bude aj rúra :-)
jerica
@evusik recept ukladám , deti sa pýtali čo na Jéžiška , vidím že by sa mi hodil taký parák , len to miesto na linke ?! budem musieť začať variť skoro na vode , moja polovička ide 11.1. na operáciu srdca , budú mu meniť chlopňu (bojím sa) , pritom má cukrovku a preto by bolo dobre zmeniť technológiu varenia .(dúfam že to dopadne dobre)Prosím ťa kto je výrobcom toho výrobku? Vyzerá rozmerom ako bývalé staré TVP.
evusik
@jerica prajem tvojmu manželovi všetko najlepšie, držím palce aby všetko dobre dopadlo.... parák je anglická značka u nás takmer neznáma ale v Anglicku patrí medzi veľmi známe a kvalitné a musím povedať, že na mňa urobil na prvý krát veľmi dobrý dojem uvidím či budem aj naďalej spokojná. Rozmerovo nie je taký veľký ako sa zdá a má veľa vychytávok, rôzne misky a podstavce. Kupovala som ho cez internet tu je link  www.mall.sk/parni-hrnce/morphyrichards-intelli-stea...
martina34
no tak toto je parádny hrniec, len kukám ako bacil do tuzexu... :-)
enerrgizer
krása...aj recept a aj hrniec :-), dúfam, že bude slúžiť strááášne dlho a dobre...
jerica
@evusik ďakujem za manžela , link som pozrela , uvdím po operácii ako to dopadne (dúfam že dobre) potom sa rozhodne či sa budeme naparovať , :-))
smith
To ste tu roládu parili v potravinárskej fólií ? To už nikdy nerobte ...
bugout
@smith (25.2.2023 14:27)
Prečo? Veď v potravinárskej folii sa bežne parí a aj varí.
evusik
@smith (25.2.2023 14:27)

myslím si, že potravinárska fólia je určená na varenie, ale ak napíšete, že to nemáme robiť mali by ste vysvetliť prečo
1x bugout




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia