Bezlepkové tvarohové pagáčiky bez kysnutia
Foto: novalim
K posedeniu s rodinou či priateľmi sa vždy hodí nejaké občerstvenie. A ak nemáte čas na dlhé prípravy, vyskúšajte náš rýchly recept na tvarohové Zobraziť celý popisK posedeniu s rodinou či priateľmi sa vždy hodí nejaké občerstvenie. A ak nemáte čas na dlhé prípravy, vyskúšajte náš rýchly recept na tvarohové pagáčiky bez lepku. Žiadne prekladanie cesta a dlhé kysnutie. Tieto chutné slané koláčiky sú hotové raz-
dva. Tvaroh im dodá vláčnosť a zároveň aj vrstvenie ako pri kysnutom ceste. Už len dobré víno a pohostenie je na stole.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g (+ na pomúčenie dosky) |
|
250 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
2 ČL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
nastrúhaný |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame spolu vo väčšej mise a hnetačom vypracujeme hladké cesto. Preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a ručne ešte premiesime. Posypeme trochou múky a vyvaľkáme na hrúbku 2,5 - 3 cm.
- 2
Kolieskom s priemerom približne 5 cm vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 3
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme postrúhaným syrom. Plech dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme do zlatista 20 - 25 minút. Počas pečenia aspoň dvakrát pofŕkame vodou.
Tiež tvarohové pagáčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu