Bezlepkové tvarohové pagáčiky
Bezlepkové tvarohové pagáčiky

Bezlepkové tvarohové pagáčiky bez kysnutia

novalim - fotkanovalim, 31. decembra 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové tvarohové pagáčiky bez kysnutia
Foto: novalim

K posedeniu s rodinou či priateľmi sa vždy hodí nejaké občerstvenie. A ak nemáte čas na dlhé prípravy, vyskúšajte náš rýchly recept na tvarohové pagáčiky bez lepku. Žiadne prekladanie cesta a dlhé kysnutie. Tieto chutné slané koláčiky sú hotové raz- dva. Tvaroh im dodá vláčnosť a zároveň aj vrstvenie ako pri kysnutom ceste. Už len dobré víno a pohostenie je na stole.
Zdroj: www.novalim.sk

20 ks
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g (+ na pomúčenie dosky)
250 g
250 g
3 PL
2 ČL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 nastrúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame spolu vo väčšej mise a hnetačom vypracujeme hladké cesto. Preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a ručne ešte premiesime. Posypeme trochou múky a vyvaľkáme na hrúbku 2,5 - 3 cm.

  2. 2

    Kolieskom s priemerom približne 5 cm vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

  3. 3

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme postrúhaným syrom. Plech dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme do zlatista 20 - 25 minút. Počas pečenia aspoň dvakrát pofŕkame vodou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha