Drobné pečivo
Drobné pečivo

Orieškové pečivo plnené Nutellou

Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 7. decembra 2021
Orieškové pečivo plnené Nutellou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g mleté
80 g
230 g
1 bal.
1 ks
300 g
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, cukor, vanilkový cukor a mleté oriešky navážime do jednej misy. Pridáme maslo nakrájané na kocky a spolu rozmrvíme. Nakoniec pridáme vaječný žĺtok a vymiesime cesto. Cesto zabalíme a odložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň cesto rozvaľkáme, povykrajujeme rôzne tvary, pre krajší efekt môžeme polovicu z nich vykrojiť v strede. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 8 minút pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Po vychladnutí potrieme Nutellou a po dve sušienky zlepujeme. Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou a nasekanými orechmi.

Diskusia k receptu

adjunkt
...práve som ich dopiekla. Strašne zle sa mi robilo s cestom. Drolilo sa mi, koniec som už ani nedorobila. Skončilo v koši. Viete mi poradiť kde som spravila chybu, alebo je chyba niekde inde? Inak chuťovo sú výborné.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha