Foto: jody
Granatír robievam odjakživa zo zemiakov uvarených v šupke. Až tu na vareche som sa stretla s prípravou, kde sa surové zemiaky dusia. A tak Zobraziť celý popisGranatír robievam odjakživa zo zemiakov uvarených v šupke. Až tu na vareche som sa stretla s prípravou, kde sa surové zemiaky dusia. A tak reku, skúsim. Nebol zlý, to určite nie, ale pre mňa granatírom zostane ten môj z domu naučený a tento som si nazvala dusený... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opečieme veľkú cibuľu, prípadne dve, do ružova.
-
2
Pridáme na kolieska nakrájané surové zemiaky a opekáme ďalej.
-
3
Prisypeme na prúžky nasekaný cesnak a zasa opekáme ďalej.
-
4
Posolíme, posypeme vňaťou.
-
5
Pridáme obe papriky, znížime teplotu a necháme ich sa vyfarbiť.
-
6
Podlejeme horúcou vodou a za občasného premiešania uvaríme (udusíme) do mäkka.
-
7
Voda by sa mala takmer úplne vyvariť, prípadne zdusiť na trochu šťavy.
-
8
Osobitne uvaríme cestovinu, tentoraz kolienka a pridáme ich scedené, ale neprepláchnuté, do hotových zemiakov.
-
9
Naložíme tanier kopcom a baštíme.
-
10
K môjmu klasickému granatíru podávam kyslé oharky, ale toto mi chuťovo viac pripomína krumpliguláš a k tomu mi zasa pasuje kyslá smotana, tak som to jedla s ňou. Skúste, tak či tak. Dobrú chuť.
- a pri ňom aj ostanem, ale som chcela vyskúšať aj iný spôsob.
Čo sa týka cestovín, iste, patria tam fliačky, ale nechápem, prečo by malo byť takým obrovským prehreškom použitie cestovín iného tvaru??? Chuť je rovnaká a pokiaľ zrovna nemám doma fliačky...