Jablková bábovka
Jablková bábovka

Jablčná Sacher bábovka

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 14. septembra 2024

Výborná jablková bábovka s ganache polevou.

16
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
3 ks
250 g
300 g (nastrúhané na jemno)
250 g
50 g
1 bal.
Poleva:
150 g (52 %)
150 ml (33 %)
Na podávanie:
250 ml (33 %)




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny. Postupne primiešame najemno nastrúhané jablká a preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Bielky vyšľaháme na sneh a postupne zapracujeme do cesta.

  2. 2

    Formu na bábovku dôkladne vymažeme maslom a vysypeme múkou. Upečieme, pečieme pomaly cca 50 minút pri 160 °C. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.

  3. 3

    Poleva (ganache): Čokoládu nalámeme na malé kúsky, vložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme chvíľku, kým čokoláda povolí a potom polevu metličkou vymiešame do hladka.

  4. 4

    Vychladenú bábovku dáme na mriežku a polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, bábovku nakrájame na plátky, ktoré zľahka potrieme marhuľovým džemom. Podávame s kopčekom vyšľahanej šľahačky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia