Jablčná Sacher bábovka
Výborná jablková bábovka s ganache polevou.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| 250 g |
|
| 300 g (nastrúhané na jemno) |
|
| 250 g |
|
| 50 g |
|
| 1 bal. |
|
| Poleva: | |
| 150 g (52 %) |
|
| 150 ml (33 %) |
|
| Na podávanie: | |
|
|
|
| 250 ml (33 %) |
|
Postup
-
1
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny. Postupne primiešame najemno nastrúhané jablká a preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Bielky vyšľaháme na sneh a postupne zapracujeme do cesta.
- 2
Formu na bábovku dôkladne vymažeme maslom a vysypeme múkou. Upečieme, pečieme pomaly cca 50 minút pri 160 °C. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.
- 3
Poleva (ganache): Čokoládu nalámeme na malé kúsky, vložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme chvíľku, kým čokoláda povolí a potom polevu metličkou vymiešame do hladka.
- 4
Vychladenú bábovku dáme na mriežku a polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, bábovku nakrájame na plátky, ktoré zľahka potrieme marhuľovým džemom. Podávame s kopčekom vyšľahanej šľahačky.
Tiež jablková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu