Dusené bravčové stehno
Dusené bravčové stehno

Bravčové plátky na hrášku fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. apríla 2025
Bravčové plátky na hrášku (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchá príprava obeda alebo večere.

4
porcie
20 minút
príprava
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

7-8 plátkov
1 ks väčšia
1 konzerva
250 ml (alebo teplá voda)




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso umyjeme, osušíme nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme. Osolíme, okoreníme z oboch strán, cibuľu nakrájame nadrobno.

    Bravčové plátky na hrášku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso sprudka opečieme z oboch strán na troche oleja. Vyberieme na tanier, do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita, zasypeme 1-2ČL sladkej papriky, premiešame a stiahneme z plameňa.

    Bravčové plátky na hrášku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vrátime do hrnca, podlejeme vývarom alebo teplou vodou. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia za občasného premiešania a podlievania mäsa. Pred dokončením pridáme hrášok (bez nálevu). Krátko povaríme. Ako príloha ryža, tarhoňa alebo zemiaky. Dobrú chuť.

    Bravčové plátky na hrášku (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu