Bravčové plátky na hrášku fotorecept
Jednoduchá príprava obeda alebo večere.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40-45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso umyjeme, osušíme nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme. Osolíme, okoreníme z oboch strán, cibuľu nakrájame nadrobno.
-
2
Mäso sprudka opečieme z oboch strán na troche oleja. Vyberieme na tanier, do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita, zasypeme 1-2ČL sladkej papriky, premiešame a stiahneme z plameňa.
-
3
Mäso vrátime do hrnca, podlejeme vývarom alebo teplou vodou. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia za občasného premiešania a podlievania mäsa. Pred dokončením pridáme hrášok (bez nálevu). Krátko povaríme. Ako príloha ryža, tarhoňa alebo zemiaky. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu