Čerstvé slané rohlíky k šalátu z tresky s feferónkovým
Express-né uverejnenie tohoto receptu „spískal“ niekto z trojice managmentu Varechy. Som zvedavý, kto sa prihlási...
Hovädzie na smotane s brusnicami
Zeleninový základ: Koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a orestujeme na údenej slanine. Pridáme soľ, hnedý cukor, ...
Medový hriech
Úplne a naozaj je toto najlepší vianočný koláč, aký som kedy jedla! Nikdy ho nič neprekoná,...
Bohatá kuracia polievka
Väčšinou varím nedeľnú polievku už v sobotu, lebo to nestíham pojesť, tak tomu bolo aj...
Osviežujúca ľadová káva na leto
V horúcich jarných a letných dňoch pijem studenú ľadovú kávu, ktorá osvieži a zaženie smäd...
Banánové rezy
Obľúbený zákusok celej rodiny a kráľovná piškóta sa dá použiť aj pri iných koláčikoch
Zemiakovo-bryndzové krokety na bryndzovom bešameli
Zemiaky, bryndza, slanina, neodmysliteľná cibuľka. Ďalšia variácia na jednoduché, ale chutné...
Fašiangové šišky z tvarohového cesta
Výborné šišky úžasnej tvarohovej chuti. Sú ľahučké, zvnútra jemné a zvonka chrumkavé....
Zapečená pečeňová plnka
POSTUP: Rožky nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na drobno. Pečeň rozotrieme. Na masti upražíme cibuľku a...
Dvojfarebný kvet
Tento kysnutý koláč som piekla rodičom miesto torty k ich výročiu sobáša. Dožili sa úctyhodného spoločného...
Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát
Na večeru som pripravila tento jednoduchý, ale chutný a osviežujúci šalát, ktorý je výborný...
Rýchla a lacná zimná nátierka
Klasika, naša nedeľná chladnička zíva prázdnotou, ešteže som si včera večer dala namočiť fazuľu...
Orechové venčeky - strojčekové pečivo
Zo všetkých prísad spracujeme cesto a necháme asi hodinu odpočinúť na chladnom mieste. Potom cesto pretlačíme...
Mäkké zázvorniky aj pre celiatikov
tento recept mám od mojej babky a je veľmi obľúbený , robievam ho...
Rybacia nátierka s paradajkovým pretlakom
Všetky suroviny spolu zmiešame, dochutíme. Podávame s pečivom - povrch môžeme ozdobiť pažítkou, či žeruchou....
Diabolské rebierka
Chcela som to pripraviť na grilovačku, ale kto vydrží kým sa vyčasí, ale nech prší, ja to...
Pečené pirohy s kyslou kapustou
Tento recept je veľmi starý piekla ho ešte moja prababka.
Rybie filé trocha inak
U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,...
Kapustnica na rozlúčku s Des Moines Iowa
Vyše dvanásť rokov nám bola Iowa dočasným domovom. Mňa s mojou krajšou ½ však teší na...
Kurča s lečom v alobale
Očistené, umyté a osušené porcie kurčaťa posolíme, okoreníme, vložíme na panvicu s horúcim olejom...
Kurací paprikáš
Kurča si rozporcujeme , umyjeme, osolíme, okoríme a opražíme na troške oleja. Potom pridáme...
Kysnutý makový koláč - chryzantéma
Koláč z rýchleho kysnutého cesta, s ktorým sa pracuje hneď. O čo viac času ušetríme...
Nakladaný ovčí syr
Ovčí syr máme radi, tak kupujeme väčšiu hrudu z ktorej ujedáme, zároveň necháme časť prezrieť na 100...
Zavíjaná kapusta
Tradičné jedlo regionálnej východniarskej kuchyne, ktoré sa región od regiónu líši menšími modifikáciami.
Mini štrúdle s jahodovou omáčkou
... kúpil som veľké balenie ryžového papiera, chcem ho spotrebovať a tak vymýšľam, balím a...
Rizoto a la kuba
Krúpy predvaríme vo vriacej osolenej vode asi 20–25 minút. Sušené huby namočíme do vlažnej vody...
Záhorácka fazuľová polievka
Tento recept som si zapísala, keď ho v TV prezentoval istý slovenský šéfkuchár, ktorý sa...