Slivkové oči fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 1. septembra 2013
Slivkové oči (fotorecept)
Foto: rennatte

Po úspechu mojich marhuľových očí, som v sezóne sliviek skúsila slivkové, ktoré som vylepšila tvarohom.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 bal.
50 g
500 ml
50 g
štipka
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Z trošky teplého mlieka, droždia, lyžičky cukru a štipky soli pripravíme kvások, vlejeme do múky, pridáme rozpustené maslo, zvyšný cukor a mlieko, vymiesime cesto a necháme nakysnúť. Kým kysne cesto si umyjeme a odkôstkujeme slivky. Po nakysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrojíme kolieska.

    Slivkové oči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kolieska preložíme na plech s papierom na pečenie a necháme nakysnúť, zatiaľ si vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom. Na kolieskach vtlačíme malým pohárikom vstrede cesto smerom dole, aby nám nenadvihlo plnku pri pečení. Na každé koliesko dáme jednu lyžičku tvarohu.

    Slivkové oči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slivky spodnou stranou obalíme v kryštálovom cukre.

    Slivkové oči (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Položíme na tvarohovú kôpku a zatlačíme.

    Slivkové oči (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme piecť, po upečení posypeme práškovým cukrom.

    Slivkové oči (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

izabella929
prekrásna práca s cestom a dobrý nápad so slivkami.-)))pekné aj chutné zároveň.-)
eviana
Skvelé koláčiky, také jednohubky... krásne a isto veľmi chutné :)
zuzananoskova
Práce som si dala do mrazničky slivky na zimu. A veruže z nich ešte vytiahnem. Napečiem vo vegánskej verzii :-)
lexus
Nie je v mnozstve muky (600g) a mlieka (500ml) chyba?
marienka44
Uz som recept uložila do KK ako inšpiráciu.
Kysnuté cesto je bez vajec? Použila by som svoje cesto na moravské koláče. Ale podľa starších kuchárok do tvarohu treba vždy aspoň žĺtok, ak nie celé vajce, lebo inak sa tvaroh zlúči s cestom a stratí sa.
Teraz nemôžem robiť kysnuté cestá, ktoré sú náročné na vypracovanie, mám operované rameno a ďalšia operácia ma čaká. :-(
tsnak
takto ako to je je chutné len ja režem slivky (aj iné ovocie) na drobno ...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia