Kurča v hrnci

kaspet - bez fotkykaspet, 19. mája 2010

Tento recept je tak zarážujúco jednoduchý ako aj výsledný efekt. Ten kto takto upravené kurča ochutnal - potvrdil, že kurča takejto chuti ešte nejedol. Zobraziť celý popisTento recept je tak zarážujúco jednoduchý ako aj výsledný efekt. Ten kto takto upravené kurča ochutnal - potvrdil, že kurča takejto chuti ešte nejedol. Recept pochádza od našich predkov z obdobia Rakúsko-uhorska (môj otec narodený v čechách má predkov v maďarsku), keď boli k dipozícii len obmedzené možnosti úpravy a používania korenín. A keď náhodou bola raz za čas k dispozícii kuracina - tak sa z nej naši predkovia snažili dostať maximálne lahodnú chuť.

4
porcie
50 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1300 - 1400 g
primerane
1 dcl




Postup

  1. 1

    Nasolené kurča naporcované na 8 častí (z každej štvrte 2 ks) vložíme do hrnca na rozpálený olej väčšou plochou kože na dno a restujeme pod pokrievkou cca 5 min. Keď je koža mierne pripečená (hnedá) obrátime kúsky, prikryjeme pokrievkou a dusíme vo vlastnom výpeku cca 40 min. Popri dusení môžeme podliať max. 1 dcl vody.

  2. 2

    Kuracie kúsky sú hotové, keď je výpek zbavený vody pochádzajúcej z vlastnej šťavy resp. podlevu.

  3. 3

    Takto pripravené kuracie kúsky podávame s varenou ryžou (mňam, až pregĺgam) alebo varenými zemiakmi. Pri použití zemiakov ako prílohy odporúčam na totálne zlahodnenie chuti pre "pregĺgavcov mojho typu" so silným žlčníkom tatársku omáčku ochutenú roztlačeným cesnakom.

Diskusia k receptu

jezibabka1
@kaspet myslím, že Ti patrí prvenstvo za použitie minimálnych korenín pri príprave kurčaťa:))))) vďaka, šikovný recept už ho mám uložený:)
1andy
ja kura robim len takymto sposobom a kedze mam zepter hrnce nepouzivam ani olej a niekedy ho zvyknem obohatit cibulou a cesnakom.
Tusim aj idem hned vytiahnut nejaku kuracinku z mrazaku sup s nou do hrnca :-¨)))
kaspet
V tom je tá zvláštnosť, že takto pripravené kurča sa "nedeformuje" žiadnou ďalšou chuťou (hoci cibuľu považujem za kráľovnú kuchyne).
jozka2
ale predsa ja by som ho posypala trochou kminku,ten dava kuracinke fantasticku chut,vskutocnosti peciem kurcata bezakychkolvek srandiciek,posolim,okminkujem nie velana vrch dam oriesok stuhnuteho masla asapecie ,lahoda.
45678
Takto pripravujem kuriatko aj ja,žiaden kminik ani iné koreniny,natural kukuričné kuriatko.ale každému ako chutí.@jozka2 nič proti tebe:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia