Tento recept je tak zarážujúco jednoduchý ako aj výsledný efekt. Ten kto takto upravené kurča ochutnal - potvrdil, že kurča takejto chuti ešte nejedol. Zobraziť celý popisTento recept je tak zarážujúco jednoduchý ako aj výsledný efekt. Ten kto takto upravené kurča ochutnal - potvrdil, že kurča takejto chuti ešte nejedol. Recept pochádza od našich predkov z obdobia Rakúsko-uhorska (môj otec narodený v čechách má predkov v maďarsku), keď boli k dipozícii len obmedzené možnosti úpravy a používania korenín. A keď náhodou bola raz za čas k dispozícii kuracina - tak sa z nej naši predkovia snažili dostať maximálne lahodnú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nasolené kurča naporcované na 8 častí (z každej štvrte 2 ks) vložíme do hrnca na rozpálený olej väčšou plochou kože na dno a restujeme pod pokrievkou cca 5 min. Keď je koža mierne pripečená (hnedá) obrátime kúsky, prikryjeme pokrievkou a dusíme vo vlastnom výpeku cca 40 min. Popri dusení môžeme podliať max. 1 dcl vody.
- 2
Kuracie kúsky sú hotové, keď je výpek zbavený vody pochádzajúcej z vlastnej šťavy resp. podlevu.
- 3
Takto pripravené kuracie kúsky podávame s varenou ryžou (mňam, až pregĺgam) alebo varenými zemiakmi. Pri použití zemiakov ako prílohy odporúčam na totálne zlahodnenie chuti pre "pregĺgavcov mojho typu" so silným žlčníkom tatársku omáčku ochutenú roztlačeným cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tusim aj idem hned vytiahnut nejaku kuracinku z mrazaku sup s nou do hrnca :-¨)))