Foto: sabina
Dobrý deň, moju dcérku rada učím to, čo mám najradšej! Milovala som aj našu babičku, ktorá už síce nieje medzi nami, ale zanechala nám Zobraziť celý popisDobrý deň, moju dcérku rada učím to, čo mám najradšej! Milovala som aj našu babičku, ktorá už síce nieje medzi nami, ale zanechala nám tu toho veľa. Podelíme sa s Vami teda o jej viac ako 70 ročný recept, ktorý sme si trošku vylepšili po svojom:-)! Edita Bašková, Záriečie
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
21 dg |
|
1/4 bal. |
|
14 dg |
|
2 ks + trošku na potretie |
|
7 dg |
|
1 bal. |
|
podľa potreby |
|
1/2 ks citróna |
|
podľa potreby na ozdobu |
|
|
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Vymiešame múku, PDP, maslo, 2 žĺtka, cukor, rezančeky a šťavu z citróna do pevného cesta (najlepšie rukou). Z hmoty vyvaľkáme tenké cesto (3mm) a vykrajujeme kolieska (môžu byť aj iné tvary). Povrch koliesok potrieme žĺtkom a posypeme orechmi na ozdobu (ale iba polovicu zo všetkých koliesok).
-
2
Na plech položíme papier (silikón) na pečenie, poukladáme vykrojené kolieska a vložíme ho do dobre rozohriatej rúry. Pečieme asi 15 min., záleží od rúry, lebo každá pečie inak.
- 3
Upečené kolieska zlepíme čučoriedkovým, prípadne iným džemom. Vždy jedno ozdobené a druhé holé koliesko. Nakoniec zlepené kolieska môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu