Bravčové s kapustou
Bravčové s kapustou

Lenivá kapusta

peterkub - fotkapeterkub, 6. júla 2023
Lenivá kapusta
Foto: peterkub

Mám rád chutné a rýchle recepty, pri ktorých nestrávim celú večnosť. Ak aj vy, tak sa vám možno bude páčiť tento recept z jedného Zobraziť celý popisMám rád chutné a rýchle recepty, pri ktorých nestrávim celú večnosť. Ak aj vy, tak sa vám možno bude páčiť tento recept z jedného pekáča.

5
porcií
10 minút
príprava
65 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
600 g (alebo iné bravčové)
2 hlavičky
1 ČL
1 ČL
 (nemusí byť)
2 ks
4 ks
1 ks (nemusí byť)
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku umyjeme a nakrájame na väčšie kocky (4-5 cm). Kyslú kapustu trochu premyjeme pod tečúcou vodou.

  2. 2

    Do pekáča dáme polievkovú lyžicu oleja. Pridáme kúsky mäsa, následne čajovú lyžičku rasce a mletej červenej papriky, ďalej bobkový list, nové korenie, čili (podľa chuti), trochu soli a korenia. Pridáme očistený a pretlačený cesnak. Kocku hovädzieho bujónu rozpustíme vo vriacej vode (cca 2 dcl) a nalejeme do pekáča k mäsu. Dobre premiešame.

  3. 3

    Pridáme kapustu a opäť dobre premiešame. Pekáč zakryjeme vrchnou časťou (alebo dôkladne zabalíme do alobalu). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 °C.

  4. 4

    Po 45 minútach pekáč vyberieme, premiešame, pridáme trochu majoránu, v prípadne potreby podlejeme trochou vody a dáme ešte zakryté piecť cca 20 minút.

  5. 5

    Jedlo by malo byť hotové. Treba odskúšať mäso a kapustu, či sú obe hlavné zložky mäkké. Ak by ste mali veľa vody, dajte ešte nezakrytý pekáč na cca 5-10 minút do rúry, kde sa odparí prebytočná voda. Ako príloha sa hodí kysnutá knedľa. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

farbuska
Fajn recept na lenivú podobu segedínu... použijem ho až niekedy v zime, keď sa mi nebude chcieť stáť pri sporáku a rozohriata rúra prispeje k pôvabu mrazivého podvečera.
mijaita
Neni obrazek z pomaleho hrnce? Tam bych to videla :-)
peterkub
@mijaita (6.7.2023 16:42)

Asi som pridal nešťastne urobenú fotku. Nie je to pomalý hrniec, ale oválny dvojdielny pekáč 🙂
evanaaa
Môže byť dobré, niečo podobné, ako ten spomenutý segedín, ale bez smotany, alebo, ako robím ja, kapustu na sviatky, len tam ide ešte aj údené mäso a klobása.....
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia