Foto: rennatte
Môj ďalší zdravý recept so stéviou.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme so stéviou (netreba veľa šľahať, so stéviou nedosiahneme penu ako s práškovým cukrom ), prilejeme čerstvo vytlačenú šťavu z pomarančov, slúži ako prírodný cukor
-
2
pridáme vločky a hrozienka, premiešame, zmes odložíme na 10 minút, vločky napučia a hrozienka zmäknú
-
3
prilejeme olej, jemne vmiešame
-
4
pridáme múku s práškom do pečiva
-
5
na jemno posekané orechy a na hrubo postrúhanú čokoládu, vznikne nám polotuhá hmota, ktorá sa dá miešať, ak je veľmi tuhá, zjemníme šťavou alebo mliekom
-
6
vylejeme do vymastenej a celozrnnou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180°C
-
7
hotovú bábovku necháme vychladnúť na mriežke
Diskusia k receptu