Restovaná bravčová pečeň s jablkami fotorecept
Foto: evusik
Túto kombináciu bravčovej pečene, kyslého jablka a zaváraných čučoriedok jednoducho milujem.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a orestujeme na oleji. Pečienku si nakrájame na centimeter hrubé plátky.
-
2
Bravčovú pečeň sprudka opečieme na oboch stranách, okoreníme. Hotovú pečienku preložíme do vhodnej nádoby a udržujeme v teple.
-
3
Jablká nakrájame na kolieska, stred vyrežeme a opečieme vo výpeku.
-
4
Na tanier uložíme pečienku, prelejeme výpekom a cibuľou, na pečeň uložíme jablko a do stredu dáme čučoriedkový kompót, alebo džem. Podávame s pečenými zemiakmi.
Diskusia k receptu