Šošovicový prívarok so strateným vajcom
Šuhajíci pri panvici, 9. februára 2021
Foto: Archív Šuhajíci pri panvici
porcie
príprava
Postup
-
1
Vo dvoch hrncoch pripravíme cibuľovo–cesnakový základ. Do prvého dáme klasickú šošovicu, orestujeme, zalejeme vývarom, pridáme koreniny, očistený zemiak nakrájaný na malé kocky a varíme do mäkka. Do druhého hrnca pridáme belugu, orestujeme, podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Za častého miešania prilievame po troške teplý vyvar (ako pri príprave rizota).
- 2
Keď je beluga al dente, odstavíme, dochutíme cesnakom a spojíme šošovice do jedného hrnca. Zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením, prípadne môžeme pridať aj trochu čili. Okyslíme prevareným octom.
- 3
Pripravíme si stratené vajcia. Vajce rozbijeme do hrnčeka a potom ho opatrne spustíme do vriacej vody s octom. Pomocou vidličky alebo lyžice žĺtok opatrne obalíme bielkom. Stíšime oheň a varíme 3 minúty. Takto pripravíme štyri stratené vajcia.
- 4
Zemiakové šupky vypražíme v oleji, osolíme a na tanieri z nich vytvoríme „hniezdo“, do ktorého vložíme stratené vajíčko. Pokvapkáme zeleným olejom a posypeme nasekanou hladkou petržlenovou vňaťou.
Tiež Šošovicový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu