Liptovské „droby“ s kapustovým šalátom
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 20. januára 2016
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 20. januára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, postrúhame s cibuľou, pridáme rozotrený cesnak, hrubú a hladkú múku, strúhanku, mleté čierne korenie a vajce. Ochutíme majoránom a osolíme.
- 2
Všetko poriadne premiešame a zmes natlačíme do umytých čriev. Uzavrieme ich uzlíkom, popicháme ihlicou a upečieme vo vyhriatej rúre vo väčšom množstve tuku. Droby v tuku obraciame. Podávame s varenými zemiakmi alebo chlebom a so šalátom z kyslej kapusty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu