Liptovské „droby“ s kapustovým šalátom

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 20. januára 2016
Liptovské „droby“ s kapustovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
50 g
50 g
30 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky
 (na opekanie)




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, postrúhame s cibuľou, pridáme rozotrený cesnak, hrubú a hladkú múku, strúhanku, mleté čierne korenie a vajce. Ochutíme majoránom a osolíme.

  2. 2

    Všetko poriadne premiešame a zmes natlačíme do umytých čriev. Uzavrieme ich uzlíkom, popicháme ihlicou a upečieme vo vyhriatej rúre vo väčšom množstve tuku. Droby v tuku obraciame. Podávame s varenými zemiakmi alebo chlebom a so šalátom z kyslej kapusty.

Diskusia k receptu

alimi
Ale teda, že super recept - nie prvý taký dobrý od Vás :) :) toto skúsime
evanaaa
No ale zemiaky so zemiakmi, či s chlebom? stačí k tomu len šalát.
mares
Ja som to raz chutnala u susedy, výborné. Vraj je to jedlo cigánske a u nás na východe to volajú GOJA. To by sebe romove pochutnali.
abend
Nooo,recept super, určite aj dobré papaníčko, ale poraďte, do čoho to napchám, keď nemám črevá????
vika2
do liptovských drobov iste nejde strúhanka, ani múka. Keď sa naplní do čriev, tak sa uvaria na miernom ohni asi 10 minút, dáva sa pozor aby nepraskli,,,, varila som to na paráku aby nekleslli na dno hrnca, potom sa dajú vychladnúť,,, vychladnuté potrieme masťou a upečieme v rúre asi na 150 stupňov, do liptovských drobov sa pridáva uvarená ryža, alebo uvarené jačmenné krúpy ( menšie) Črevá sa dajú kúpiť bežne v obchode. Nie je to cigánske jedlo... Na Liptove sa to často varievalo hlavne v jeseni po zbere zemiakov.