Tofu placky so zeleninou

dorisa - fotkadorisa, 18. novembra 2011
Tofu placky so zeleninou
Foto: dorisa

Dcéra varila pre vnučku obed, pozvala aj mňa.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
100 g
1 ks
1 strúčik
3-4 PL
1 PL
 na obalenie
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Mrkvu, cuketu a biele tofu nastrúhame najemno. Cibuľu nakrájame najemno, cesnak prelisujeme. Všetko zmiešame v miske, pridáme soľ, korenie , celozrnnú múku ( alebo vločky, alebo vajce na zahustenie). Z masy tvarujeme placky (karbonátky) ktoré obaľujeme v zmesi pšeničných klíčkov sušených a ovsených otrúb. Placky dáme na plech a pečieme v rúre, pokiaľ nie sú upečené. Podávame s celozrnnou ryžou a dobrým šalátikom. My sme mali rukolovo- paradajkový. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

angiek
dakujem za recept, zatial som bielemu tofu neprisla na chut, ale vyskusam takto, dakujem za recept :)
cica2
supér to vyzerá, ja takéto jedlá by som aj každý deň...len škoda že moji chlapi to nechcú.... a tiež mám velmi rada šalát, robievam s rukolou a cherry paradajkami, mňam:)....kk a spravím si pre seba a dcérku:)
dorisa
@danculka , ten deň, čo sme to jedli, tak áno. Dnes sme jedli plnenú papriku so sojovou drťou:) @cica2 , moja dcéra ma poháňa k jedeniu takýchto zdravších jedál, ak ja nenavarím, tak ona má vždy niečo pre dcéru, tak aj mňa nakŕmi. Uvar, sú výborné. @bibia1 , @akeber , ďakujem. @angiek , skús , nebudeš to tofu ani cítiť, sú skôr zeleninové. Ďakujem.
sneica
vyzeraju lakavo a musia chutit...paci sa mi ze placky nie su vyprazane ale su pecene na plechu...otruby konzumujem denne a tofu tiez casto tak mozem zmenit a urobit si taku dobrotu...
tinca
@dorisa páči sa mi tvoj rcp, prečo nech tofu cítiť je výborné, ale ja mám rada len biele,údené nie:)
kuchticka
Pekny recept, dakujem. "Prisiel" vcas. Ja rada robim tofu, ale manzel tiez radsej kus bravcovrho namiesto... Hned na buduci tyzden budu tofu karbenatky -pecene.
martamm
vyborny zdravy receptik, tofu mame radi, tak ukladam a vyskusam
zofynka
Včera som to robila a je to fakt výborné, no u môjho mäsožravého partnera som týmito packami nezabodovala :) Ale jedla som to len tak samé bez príloh, ako takú haruľku.
lasalas
prave sa mi tofu zeleninkove karbonatky dopiekli :-)) vynikajuce!! dakujem za skvely receptik!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia