Nadýchané syrové bochníčky

lubos - fotkalubos, 17. októbra 2012

Vynikajúci recept. Alternatíva k vyprážanému syru. Nerozteká sa, aj keď postojí dá sa jednoducho prihriať a zostane ako čerstvo urobený a najmä fantasticky chutí Zobraziť celý popisVynikajúci recept. Alternatíva k vyprážanému syru. Nerozteká sa, aj keď postojí dá sa jednoducho prihriať a zostane ako čerstvo urobený a najmä fantasticky chutí (dokonca aj na studeno),

4-5
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
3 ks
1/2 sáčku
3 lyžice
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Tvrdý syr (môže byť aj údený) nastrúhame. Polovicu na hrubšom a polovicu na jemnejšom strúhadle. Zmiešame syr, žĺtky, múku a pridáme cca pol sáčku kypriaceho prášku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do vzniknutej masy. Necháme 15 minút postáť.

  2. 2

    Mokrými rukami tvarujeme zo zmesi guľky, ktoré roztlačíme v strúhanke na oválne bochníčky, obalíme z oboch strán a vyprážame na tuku do zlatista.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi, hranolčekmi, tatárskou omáčkou, kečupom.... Vynikajúce sú však aj samotné, len tak na prehryznutie.

Diskusia k receptu

bosorkatt
tak také môžem a ja ešte pridávam do tejto zmesi nadrobno nakrájanú šunku a cibuľu :-)
tatranka
Máš ich pekné.Tiež ich robím a dnes sme ich mali ku špenátu a zemiačikom.Ináč,ja tam ešte nakrájam trochu šunky,alebo inej udeninky.Ale to je už o inom.
lubos
Ďakujem, tatranka :) My sme doma väčšinou "bezmäsití", takže uprednostňujeme bezšunkovú verziu. Chutí nám to viac ako klasický vyprážaný syr a aj priateľom, ktorých sme nedávno ponúkli :)
ivkaa
zaujímavé, niekedy vyskúšam :)
sovka62
Videla som viac podobných receptov, ale nevyskúšala, ani neviem prečo. Práve som si lámala hlavu, vymýšľala som zajtrajší obed. Dostala si ma, idem tlačiť a zajtra vyskúšam.
helca103
už som podobný recept robila, ale bez PDP som zvedavá ako sa mi podaria podľa Teba
medulienka122
vyskúšam, mám rada vyprážaný syr na každý možný spôsob - som zvedavá, či tiež budú nadýchané, či mi nespľasnú..:))
violetacamorova
Ja ich robim namiesto vyprazaneho syra, lebo s nimi nie su take trampoty ako s cistym syrom, ktory sa rad roztecie. Mas ich ukazkove.
dulajka
je to vyborne jedlo...dnes sme ho mali na obed....super napad :-]
kimlo
Robil som to včera, fantastické! Vďaka za recept.