Vynikajúci recept. Alternatíva k vyprážanému syru. Nerozteká sa, aj keď postojí dá sa jednoducho prihriať a zostane ako čerstvo urobený a najmä fantasticky chutí Zobraziť celý popisVynikajúci recept. Alternatíva k vyprážanému syru. Nerozteká sa, aj keď postojí dá sa jednoducho prihriať a zostane ako čerstvo urobený a najmä fantasticky chutí (dokonca aj na studeno),
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tvrdý syr (môže byť aj údený) nastrúhame. Polovicu na hrubšom a polovicu na jemnejšom strúhadle. Zmiešame syr, žĺtky, múku a pridáme cca pol sáčku kypriaceho prášku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do vzniknutej masy. Necháme 15 minút postáť.
- 2
Mokrými rukami tvarujeme zo zmesi guľky, ktoré roztlačíme v strúhanke na oválne bochníčky, obalíme z oboch strán a vyprážame na tuku do zlatista.
- 3
Podávame so zemiakmi, hranolčekmi, tatárskou omáčkou, kečupom.... Vynikajúce sú však aj samotné, len tak na prehryznutie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu