určite už každý robil palacinky, ja ich robím na sladko aj na slano, dokonca som ich robila aj ako hlavne jedlo na moje Zobraziť celý popisurčite už každý robil palacinky, ja ich robím na sladko aj na slano, dokonca som ich robila aj ako hlavne jedlo na moje narodeniny a mali úspech, ale tieto vám ponúkam hlavne preto, že každý potrebuje dostať do svojich detí alebo vnúčat aspoň trošku špenátu a v tom "zelenom tvare" to je väčšinou nemožné
Postup
-
1
pripravíme si palacinkové cesto ( polotovar alebo osvedčené z našej kuchyne) , zhruba 1 l, pridame prelisovaný cesnak - 2-3 strúčiky, soľ podľa potreby a vyžmýkaný mrazený špenát, premiešame a necháme postáť asi 1/2 hod. Z odležaného cesta upečieme palacinky, natrieme kyslou smotanou, posypeme nastrúhaným syrom a zvinieme
- 2
podávame so zeleninovým šalátom (pokiaľ nám to nikto neje rovno z palacinkárne)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď ostane špenát druhý deň urobím špenátovú polievku s krutonmi.Tiež dobré.