určite už každý robil palacinky, ja ich robím na sladko aj na slano, dokonca som ich robila aj ako hlavne jedlo na moje narodeniny a mali úspech, ale tieto vám ponúkam hlavne preto, že každý potrebuje dostať do svojich detí alebo vnúčat aspoň trošku špenátu a v tom "zelenom tvare" to je väčšinou nemožné
Suroviny
Palacinkové cesto: | |
3 strúčiky |
|
150 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
pripravíme si palacinkové cesto ( polotovar alebo osvedčené z našej kuchyne) , zhruba 1 l, pridame prelisovaný cesnak - 2-3 strúčiky, soľ podľa potreby a vyžmýkaný mrazený špenát, premiešame a necháme postáť asi 1/2 hod. Z odležaného cesta upečieme palacinky, natrieme kyslou smotanou, posypeme nastrúhaným syrom a zvinieme
- 2
podávame so zeleninovým šalátom (pokiaľ nám to nikto neje rovno z palacinkárne)
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Keď ostane špenát druhý deň urobím špenátovú polievku s krutonmi.Tiež dobré.