Zemiakové šúľance s hlávkovou kapustou
Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 25. novembra 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 25. novembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, zahorúca ich olúpeme, postrúhame alebo pomelieme. Pridáme vajce, troška soli, múku, krupicu a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme šúľok, ktorý nakrájame na malé kúsky a z nich formujeme dlaňou šúľance.
- 2
Hlávkovú kapustu nakrájame, podusíme na cibuľovom základe s olejom a osolíme.
- 3
Šúľance uvaríme v osolenej vode (4–5 minút), scedíme a premiešame s podusenou kapustou, polejeme na masle opraženou cibuľkou. posypeme škoricovým cukrom a mletým cukrom.
Tiež s kapustou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu