Šúľance s kapustou
Šúľance s kapustou

Zemiakové šúľance s hlávkovou kapustou

Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 25. novembra 2019
Zemiakové šúľance s hlávkovou kapustou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g
1 ks
200 g
80 g
1 ks
800 g
Navrch:
1 ks
1 bal.
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, zahorúca ich olúpeme, postrúhame alebo pomelieme. Pridáme vajce, troška soli, múku, krupicu a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme šúľok, ktorý nakrájame na malé kúsky a z nich formujeme dlaňou šúľance.

  2. 2

    Hlávkovú kapustu nakrájame, podusíme na cibuľovom základe s olejom a osolíme.

  3. 3

    Šúľance uvaríme v osolenej vode (4–5 minút), scedíme a premiešame s podusenou kapustou, polejeme na masle opraženou cibuľkou. posypeme škoricovým cukrom a mletým cukrom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: