Foto: kovamo
Tento receptík na lievance som našla niekte na nete tak som sa rozhodla ich vyskúšať a stálo to za to , sú vynikajúce.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z tejto dávky sa mi to zdá dosť málo,takže ja som robila z trojnásobnej dávky aby stačili pre 5 členov,a je ich toľko ako na foto. Postup: Do misky dáme preosiatu múku s kypriacim práškom a sodou.Vmiešame cukor, uprostred urobíme jamku a rozšlaháme v nej mlieko smiešané s vajcom a olejom,aby vzniklo hladké cesto. Kto má rád pridá hrozienka. Cesto dávame po lyžiciach na rozpálenú a olejom vytretú panvicu na dolky a smažíme až sa budú tvoriť bublinky.Potom obrátime a smažíme do zlata.Hotové potrieme džemom/ alebo tvarohom/,pospájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu