Je to výborný osviežujúci koláč. Vhodný na slávnostné chvíle.
na 180 °C
Postup
-
1
Žltky vymiešame s práškovým cukrom do penista. Postupne pridáme vodu a olej. Polohrubú múku premiešame s práškom do pečiva a postupne pridáme k vymiešanej mase. Nakoniec pridáme vyšťahaný sneh. Cesto rozdelíme na dva plechy vymastené a vysýpané múkou. Sú to dve piškoty zo 6 vajec.
- 2
Roztopíme si varovú čokoládu. Jednu piškótu si polejeme touto čokoládou a necháme ju stuhnúť. Píškotu potom otočíme a natrieme ju marhuľovým džemom.
- 3
2 dcl vody prevaríme s 3 PL kryštalového cukru, keď voda vrie pridáme 2 dcl sankviku. Druhú piškótu polejeme týmto ešte horúcim sirupom. Piškótu, ktorá je poliata sankvikom dáme na prvú piškótu, prikryjeme celofánom a zaťažíme na 2 hodiny.
- 4
Uvaríme si plnku ako na medové a ňou potrieme koláč. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Akurát by bolo ešte dobré pridať návod na prípravu tej plnky na medové...
,to znamena ,ze spodok bude cokolada,
Natriene na koláč a ešte potrieme čokoládou.
1 salko uvaríme na karamel.Do vychladnutého pridáme maslo
Píšeš, že zapečená je krajšia, a tak sa chcem poradiť, či na natreté vyšľahané vajíčko môžem dať čerstvé bylinky a na kolľko mins mám nechať zapiecť a pri akej teplote...Prosím, odpíš k niektorému z mojich rcps. Vďaka :).