Tvarohové fánky
Neodmysliteľnou súčasťou fašiangového obdobia je aj voňavá a chrumkavá sladká pochúťka, fánky. Ak ste ich...
Kuracie mäso v marináde
Kyslá smotana alebo jogurt sú veľmi vďačnou surovinou do marinády. Mäso zjemnia a podporia jeho chuť....
Tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou /fotorecept/
Tvarohové nátierky sú výživné a zdravé. Najchutnejšie sú doplnené čerstvou zeleninkou, teraz na...
Pečené zemiaky
Viem, ze receptov na pecene zemiaky je cela kopa, ale tie moje chutia vsetkym :))))
Krehký závin - Makovník/orechovník
Vlani v polovici decembra som v diskusii hľadala recept na tento závin, mnohé ste sa mi...
Drožďová nátierka
Túto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom...
Zakysankový koláč
Zakysanku a práškový cukor premiešame, pridáme sódu bikarbónu, postupne prilievame olej a prisypeme polohrubú múku...
Úhrabky
Toto jednoduché a veľmi chutné slovenské jedlo ma naučila robiť moja babička. v tom čase boli...
Syrové fašírky trochu inak
Receptov na syrové fašírky je mnoho, suroviny v tomto recepte som poskladala podľa svojej chuti...
Gnocchi zo sladkých zemiakov
Dneska som vyprazdnovala chladnicku a sustredila som sa na sladke zemiaky. Toto jedlo je taka taliansko-slovenska...
Krehký rebarborový koláč
Výborná kombinácia tvarohu, rebarbory a kakaa :-) Koláčik nielen na nedeľu ku kávičke...
Sviatočný krémeš - najchutnejší krémeš, a to hlavne pre pánov
Tento krémeš je vhodný na akúkoľvek príležitosť, rovnako na sviatočnú. Je fakt výnimočný. Kto...
Slnečnicová poschodová torta
Ak sme dobre počítali ostalo nám ešte 5 veľkých slnečníc a tak šup s nimi na ďalšiu...
Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...
Marhuľový punčák
Z popisu ingrediencií v prvej časti 4 vajcia, 4pl pr. cukor, , 4pl polohr. múky kopcovité a...
Úžasné pagáčiky (placky) z ovsených otrúb
Tieto pagáčiky alebo placky (podľa toho aké kôpky dáte na plech) sú naozaj skvelé na to, ...
Karfiolová polievka
Do vody (v množstve podľa veľkosti karfiolu) dáme variť očistený a umytý karfiol rozobratý na ružičky, ...
Pečená krkovička
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, ...
Kurací špíz a grilované šampiňóny
... s medom, chilli, talianskymi bylinkami a slaninou. Inšpiráciou mi bol tento perfektný recept...
Pivný chlieb
Tento chlieb sa volá pivný nie preto že by od neho narástlo pivné brucho, ale preto,...
Bryndzová omáčka
Je naozaj chutná len na mojich obrázkoch nevyzerá ako omáčka:)... pretože som pridala menej mlieka...
Jablkovo-škoricové vianočné oblátky
Prístroj na pečenie máme asi 12 rokov, možno aj viac. Kúpili sme ho mamine tete,...
Obrátený jablčník s kokosovým krémom
Šťavnatý, jednoduchý a vhodný pri alergii na bielkovinu kravského mlieka.
Pečená krkovička netradične
Tento postup prípravy som vymyslel, aby bolo mäsko dôkladne prepečené. Aby sa pri viazaní nerozpadávalo, ...
Jablkové knedlíky od tetičky Labajky-
Tak tehnle receptík jsem našla v kalendáři mé dcery a hned jsem si ho opsala. Moc...
Nátierka z údených šprotov
Je to výborná nátierka na chlieb alebo na pečivo a chutná na raňajky alebo ako ľahká večera....
Maková pochúťka
Už naše babičky vedeli, že ak chceme potešiť niečím sladkým naše vnúčence či deťúrence, najlepšou...
Langoše podľa Juraja Baču
Tieto langoše sa naučil robiť v šou Pečie celé Slovensko jej moderátor Juraj Bača.