Foto: diabambulka
Na prípravu nenáročný sýty obed...
porcií
Postup
-
1
Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku spolu s prelisovaným cesnakom. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak, rormarín, alebo bazalku ( nemusí byť ) podlejeme troškou vody a máličko ocukríme ( pretože pretlak je dosť kyslý ). Mäsovú zmes necháme chvíľku odležať. Do vymasteného pekáča pokladáme na tenko nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.
- 2
Navrstvíme nakrájané čerstvé šampiňóny, ktoré posypeme mletou rascou. Nasledujem mäsová zmes a opäť zemiaky, ktoré osolíme. Prikryté zapekáme 30 minút pri teplote 200°C. Na záver zemiaky odokryjeme zalejem zátrepkou ( v mlieku rozmiešame hladkú múku a vajíčka ) . Vrátime späť do vyhriatej rúry a odokryté dopečieme.
- 3
Tip : Horúce zemiaky môžeme posypať strúhaným syrom...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu