Prekladané zemiaky s mletým mäsom

diabambulka - fotkadiabambulka, 12. apríla 2013

Na prípravu nenáročný sýty obed...

6
porcií

Suroviny

10 ks
1 ks
700 g
190 g
3 strúčiky
300 ml
4 ks
1-2 PL
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku spolu s prelisovaným cesnakom. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak, rormarín, alebo bazalku ( nemusí byť ) podlejeme troškou vody a máličko ocukríme ( pretože pretlak je dosť kyslý ). Mäsovú zmes necháme chvíľku odležať. Do vymasteného pekáča pokladáme na tenko nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.

  2. 2

    Navrstvíme nakrájané čerstvé šampiňóny, ktoré posypeme mletou rascou. Nasledujem mäsová zmes a opäť zemiaky, ktoré osolíme. Prikryté zapekáme 30 minút pri teplote 200°C. Na záver zemiaky odokryjeme zalejem zátrepkou ( v mlieku rozmiešame hladkú múku a vajíčka ) . Vrátime späť do vyhriatej rúry a odokryté dopečieme.

  3. 3

    Tip : Horúce zemiaky môžeme posypať strúhaným syrom...

Diskusia k receptu

lyali
Jeje, velmi sa mi paci Tvoj rcptik :-) a na tanieri krasne Tvoje jedlo vyzera :-)
sisuk
už viem, čo bude zajtra na obed... Robievam tak isto, ale zalievam iba vajíčkami s mliekom, bez múky. Krásne foto!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha