Bravčová paštéta
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 24. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Pečeň namočíme na hodinu do mlieka. Potom ju umyjeme a očistíme – odblaníme. Cibuľu nakrájanú na menšie kocky speníme na masti, pridáme pretlačený cesnak, na kocky nakrájaný bôčik, orestujeme a neskôr pridáme aj pečeň. Dobre ju orestujeme, zalejeme bielym vínom a pomaličky prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom alebo vodou a zredukujeme na minimum. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- 2
Hotové preložíme do misy alebo hrnca. Pridáme prevarenú smotanu a rozmixujeme všetko spolu tyčovým mixérom na hladkú kašu, postupne pridávame na kocky nakrájané maslo a dochutíme soľou. Necháme na 15 minút odstáť.
- 3
Čisté črevá deň vopred namočíme do vody. Pečeňovou kašou naplníme dobre vymyté črevá, zviažeme ich a varíme pri teplote 80–100 °C asi 20 minút vo vodnom kúpeli. Pečeňovú kašu môžeme plniť aj do pohárov. Pred podávaním obalíme v bylinkovej zmesi (z receptu „Vyprážaná bravčová pečeň v bylinkovej kôrke“).
Tiež paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu