Šalamúnové rezy

anina6 - fotkaanina6, 4. mája 2013
Šalamúnové rezy
Foto: anina6

Neviem prečo sa ten koláč tak volá, ale pod takým názvom som ho našla v starom časopise, myslím, že to bola Rodina. Moje dievčatá ho majú veľmi radi, tak som ho dnes upiekla. Je jednoduchý a nenáročný, možno trošku viac sladký, ale raz za čas, no čo už. Veď posúďte.

15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
2 hrnček 2,5 dl
1,5 hrnček 2,5 dl
1 ks
1/2 hrnček 2,5 dl
1
2-3 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vodu, cukor, kakao a Heru pomaly zohrievame v kastróli na miernom plameni. Stále miešame, aby sa to pekne rozpustilo, nemalo by to vrieť. Takto rozpustenú zmes necháme trošku vychladnúť asi 10 minút. Z tejto zmesi odoberieme 1 hrnček a dáme do chladu.

  2. 2

    Do mierne vychladnutej zmesi primiešame múku s práškom do pečiva, vanilku a 5 vajíčok celých. Prešľaháme a vylejeme na vymastený plech. Ja som ho piekla na väčšom plechu. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pečieme zhruba asi 15-20 minút pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    Keď je koláč upečený, necháme ho trošku vychladiť, tak asi 10 minút a polejeme ho zmesou, ktorú sme si odobrali na začiatku. Povrch koláča môžme posypať kokosom, alebo posekanými orechami. Ja som mala orechy, tak som použila tie. Potom už len čakáme, aby vychladol a servírujeme.

    Šalamúnové rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
zaujímavý koláčik, ukladám si pre manžela, ktorý môže akékoľvek, takéto jednoduché, bez plnky, piekla aj svokra, vyskúšam .
@Anina6 ,nemusíš čakáť,môžeš ho hned poliať,ja ho robím a mám ho pod názvom "desaťminútový",lebo netreba čakať,len všetko spracovavať,je fakt dobrý.
keď desaťminútový tak zajtra skúsim.