Foto: jokin
Varešky ako iste viete, naše babičky boli veľmi šporovlivé žienky a dokázali využiť to čo my dnes vylievame. Moja babka ,vždy dokázala zužitkovať vodu Zobraziť celý popisVarešky ako iste viete, naše babičky boli veľmi šporovlivé žienky a dokázali využiť to čo my dnes vylievame. Moja babka ,vždy dokázala zužitkovať vodu keď varila halušky, alebo šúľance. Uvarila takúto zeleninovú polievku z vody v ktorej sa varili, alebo vodu použila na rajčinovú omáčku. Jednoduché a pritom dobré. Večer manželka robila šúľance na zamrazenie a mňa poprosila aby som jej uvaril túto polievočku. Isto jú mnohé poznáte.
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a petržlen postrúhame a na masle smažíme, kým sa neuvoľní z mrkvy šťavička.
-
2
potom mrkvu podlejeme vývarom z halušiek, berieme iba z vrchu ten riedky vývar. Za občasného miešania varíme kým nieje mrkva mäkká.
-
3
Keď už máme mrkvičku mäkkú, pridáme aj hustý šúľancový vývar. Miešame kým nám všetko nezačne vrieť. N a záver po odstavení varenia, pridáme petržlenovú vňaťku.
Diskusia k receptu