9
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks, uvarené v šupke |
|
| 600 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 KL |
|
| 25 g |
|
| 2-3 dl |
|
| 1/2 PL |
|
| 1 dl |
|
| PLNKA: | |
| 1 ks, nasekaná nadrobno |
|
| 1 kg,. hlávková |
|
| 0,5 dl |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások, pridáme uvarené postrúhané zemiaky,soľ,kmín, múka-vypracujeme cesto. Necháme nakysnúť 30 min.
- 2
Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku (hladka múka).Vyvaľkáme si z cesta valček z ktorého odkrajujeme rovnako široké bochníčky. Pomúčime ich z každej strany. Do stredu dáme 2-3PL kapusty. Strany bochníčka povytiahneme a spojíme ako pri buchtách. Dáme na vymastený plech. Necháme podkysnúť 10min,potom bochník jemne roztlačime a potrieme olejom.Obm:môžeme dať navrch kocky surovej slaniny.
- 3
PLNKA:Na oleji si osmáhneme cibuľku, pridáme najemno nastrúhanú kapustu,kmín,soľ,cukor a dusíme pokiaľ kapusta nie je hotová. Dochutíme octom a zahustíme múkou. Nakoniec vmiešame hotové oškvarky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









:0) mňam