Kapustovy posúch fotorecept

smejkoo - fotkasmejkoo, 12. januára 2011
Kapustovy posúch (fotorecept)
Foto: smejkoo
9
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks, uvarené v šupke
600 g
2 PL
2 KL
25 g
2-3 dl
1/2 PL
1 dl
PLNKA:
1 ks, nasekaná nadrobno
1 kg,. hlávková
0,5 dl
2 PL
1 PL
2 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások, pridáme uvarené postrúhané zemiaky,soľ,kmín, múka-vypracujeme cesto. Necháme nakysnúť 30 min.

  2. 2

    Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku (hladka múka).Vyvaľkáme si z cesta valček z ktorého odkrajujeme rovnako široké bochníčky. Pomúčime ich z každej strany. Do stredu dáme 2-3PL kapusty. Strany bochníčka povytiahneme a spojíme ako pri buchtách. Dáme na vymastený plech. Necháme podkysnúť 10min,potom bochník jemne roztlačime a potrieme olejom.Obm:môžeme dať navrch kocky surovej slaniny.

  3. 3

    PLNKA:Na oleji si osmáhneme cibuľku, pridáme najemno nastrúhanú kapustu,kmín,soľ,cukor a dusíme pokiaľ kapusta nie je hotová. Dochutíme octom a zahustíme múkou. Nakoniec vmiešame hotové oškvarky.

Diskusia k receptu

babav
Tie musia byt chutne !Ja poznam kapustniky ,ale iba z kysnuteho cesta bez zemiakov.@Smejkoo , to babatko v tvojom profile je prekrasne!
palokuchki
Ja som tiez doteraz poznala kapustniky bez zemiakov a na sladko. Toto je dobra obmena, niekedy vyskusam. @babav aj ja som si myslela to iste o tom babatku. Je radost sa na neho pozriet.
remcula
To musím zkusit, vypadá to skvěle!! Něco podobného dělala moje tchýně ze Strečna a děcka se za tím mohly utlouct.
babidka
tie posusiky su na zjedenie , ham!:-)Uz su v KK....
smejkoo
@marienka44 , do receptu nejde ani vajíčko a ani mlieko !! Ja mám tento recept od mojej mami a ona ho má od svojej mami! Je rokmi overený.:-)
tazla
ja zasa do nich peciem kapustu na jemno postruhanu v rure ci na sladko a ci slano kdo ako ma rada
kuchticka
Ja som raz skusala piect zelniky=kapustniky z cesta kysnuteho bez zemiakov. Mala som recept ziskany tu v USA a bol rovnaky ake tu citam na Vareche. Mne to chutilo, ale moj manzel povedal, ze take jedlo uz varit pre neho nemusim. Ja lubim vsetko kde je kapusta - cerstva i kysnuta. tieto osuchy vyzeraju naramne dobre. Spravim si niekedy pre seba. Je v KK.
diabambulka
vyzera a chutí to určite výborne:-) si šikulka už su v KK ďakujem za recept
curkoveve
tento recept mi pripomenul moju babicku.. ta zvykla robievat "zelniky" a vzdy sme sa napchali, take boli dobre :) takze dakujem za inspiraciu, urcite vyskusam! ;)
havino
krásne ich máš, z tohoto podobného tvojmu cestu robím chlieb, bez oleja,ja kapustníky, plním kyslou kapustou so slaninou,alebo aj s kyslou kapustou so zemiakmi popučenými
diabambulka
smejkoo Výýýborný receptík, dnes sú na obed. Kapusta výborne dochutená, s cestom sa výborne pracuje a chutia skvele. Môžem Varecháčikom len doporučiť :-) Cítite tú vôňu ???
:0) mňam