Foto: ancicka
Je čas rebarbory,:)
36
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1,1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
podľa chutí |
|
1 ks |
|
500 g |
|
posypka: | |
100 g |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najsamprv si očistíme rebarboru a pokrájame na 1 cm.Zasypeme 2 pl cukru a premiešame. Necháme postať kým si pripravíme cesto .Zatiaľ pustí šťavu,ktorú potom zlejeme.
-
2
Z uvedených surovin vymiešame cesto tak,že najprv si žmiešame ypké suroviny a potom pridáme tekuté a dobré vymiešame.
-
3
Nakoniec postruháme jablko a zamiešame.
-
4
Vylejeme ny vymastený,múkou vysypaný plech.Na vrch rozložíme rebarboru a podľa chutí posypeme škoricou.
-
5
Ma vrch koláča urobíme posýpku .
-
6
Posypku rozmrvíme na celý koláč a dáme upiecť do vyhriatej rúry.Po upečení necháme vychladiť.
-
7
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu