Rebarborový koláč ku kávičke fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 25. mája 2012
Rebarborový koláč ku kávičke (fotorecept)
Foto: ancicka

Je čas rebarbory,:)

36
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2  hrnčeka
1  hrnček
1 čl
1 čl
1 ks
2 ks
1,1/2  hrnčeka
1  hrnček
1 hrnček
 podľa chutí
1 ks
500 g
posypka:
100 g
1/2 hrnčeka
2 PL




Postup

  1. 1

    Najsamprv si očistíme rebarboru a pokrájame na 1 cm.Zasypeme 2 pl cukru a premiešame. Necháme postať kým si pripravíme cesto .Zatiaľ pustí šťavu,ktorú potom zlejeme.

    Rebarborový koláč ku kávičke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z uvedených surovin vymiešame cesto tak,že najprv si žmiešame ypké suroviny a potom pridáme tekuté a dobré vymiešame.

    Rebarborový koláč ku kávičke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec postruháme jablko a zamiešame.

    Rebarborový koláč ku kávičke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme ny vymastený,múkou vysypaný plech.Na vrch rozložíme rebarboru a podľa chutí posypeme škoricou.

    Rebarborový koláč ku kávičke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ma vrch koláča urobíme posýpku .

    Rebarborový koláč ku kávičke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypku rozmrvíme na celý koláč a dáme upiecť do vyhriatej rúry.Po upečení necháme vychladiť.

    Rebarborový koláč ku kávičke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť.

    Rebarborový koláč ku kávičke (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

helca103
to musí byť krásne šťavnaté rebarbora + jablko ... mňam
hubata
Ach @Ancicka , taká rebarbora čo by Hubatej sťahovala hubu, tá teraz na jar sa nevyrovná žiadnemu inému ovociu. Ľúbim ju aj len tak do ruky, ale aj na koláčoch, pudingoch, so šľahačkou alebo ako ryžový nákyp. Inak ak by si do cesta dala na drobno pokrájanú rebarboru, tak nahradí to jablko. V lete keď sme sa topili v záľahe cukín som do cesta postrúhala cukinu (patizón, tekvicu) aby bolo šťavnaté, v zime uvarený zemiak. Vďaka za receptík, krásny popis a fotopostup.
elisticka
super kolacik uz sa tesim ked natrafim na rebarboru v obchode...potom vyskusam receptik:-)
ancicka
Som rada,že sa vám koláč páči.@hubata idem ho urobiť ešte raz a urobím podľa tvojej rady,postruham rebarboru .Možno, že bude vláčnejší.
marienka44
Hodi sa rebarbora aj na kysnute cesto? Este som take nejedla, ale si myslim, ze by sa musela najprv mierne podusit v sirupe. Uz je recept ulozeny.
remcula
Další super receptík z rebarbory. I já jsem dnes dělala koláček z této dobrůtky:-))
salinka
Vyskusala som tvoj recept. Pouzila som rebarboru z mraznicky, ale myslim,ze to na kvalite neubralo. Kolacik je stavnaty, chutil vyborne, len sa rychlo minul:-( Dakujem za recept.
ericka
Akurát som ho dopiekla, vydaril sa a je výborný, šťavnatý.Urobila som ho z čerstvej rebarbory zo záhrady presne ako ty, len som nedala špaldovú, ale len celozrnnú múku. Ale vôbec to nevadí. Ďakujem za receptík..
arasidka
A ja zajtra pôjdem na záhradku a pár kúskov rebarbory prinesiem domov. Máme tie koláče radi i s pridaním tvarohu, aj bez neho. A uvarím pár pohárikov rebarborového lekváru,teraz sú stonky mladé a svieže, bude dobrý. A prinesiem si aj šťavel, u nás zva. ŠOŠKA, uvarím z nej sladkokyselkavú omáčku so zemiakovou knedľou,už som ju aspoň dva roky nevarila.Je najvyšší čas, lebo o chvíľu začne rebarbora i šťavel kvitnúť.
ancicka
je dobré si upiecť ešte teraz,lebo potom,ked zostarne tak je vlásočnatý a už to nieje ono.
gabcar
Velmi chutny kolacik = rebarbora je teraz krehka, stavnata. V priebehu jedneho tyzdna som ho priekla druhykrat.
svedka
Vcera som piekla :) Pridala som skorice do cesta,aj duzinu z vanilkoveho struku a trosku klinceka,nech viacej rozvonia :) Vyborny,vsetkym chutil.
denyany
Dnes som ho upiekla presne podľa tohto receptu. Chutil všetkým, mne tam trocha vadí tá posýpka/ale ja som posýpky nikdy neobľubovala, je to vec chuti/. Na zajtra ostalo len pár kúskov. Rodina sa svorne zhodla na tom, že ho ešte mám upiecť. Myslím, že aj s ríbezľami by bol super.
maria263
Veľmi pekne ďakujem za recept. Nedávno sa dopiekol a je úžasný. Dala som polohrubú múku + hladkú (špaldovú som doma nemala, cesto bolo hustejšie, ale doliala som mlieko) a škoricový cukor (škorica mi došla a zabudla som dokúpiť), a aj tak je famózny a skvelý. Odporúčam a dúfam, že dozajtra ešte niečo ostane :-) ĎAKUJEM.
nesi
A máme tu začiatok ďalšieho nového roku a já mám v mrazáku uloženú rebarboru takže môžem aj teraz prekvapiť rodinku takýmto koláčikom ďakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia