Domáca kočenina (huspenina)

matooo - bez fotkymatooo, 15. januára 2020

Domáca kočenina ako ju robíme my.

12
porcií
30 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

4,5 litrov
1 hlavička
10 guličiek
1 PL
2 ks
5 ks
4 ks
1 ks (neúdené)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paprčky a koleno očistíme pod studenou vodou. Môžeme nechať odstáť v hrnci so studenou vodou cez noc. Všetky suroviny očístíme a dáme variť do veľkého hrnca. Po dosiahnutí varu, nastavíme stredný až mierny plameň a hrniec necháme odkrytý. Doba varenia je 4 - 5 hodín. Mäso by sa malo dať ľahko oddeliť od kosti. Časť vody sa odparí - to je v poriadku, vodu nedolievame. Môžeme tiež vyskúšať odobrať malé množstvo vývaru na podšálku a umiestniť do chladničky, za pár minút by sa mala vytvoriť želatína.

  2. 2

    Po odstavení z varu vyberieme do misky paprčky a koleno, mäso oddelíme. Cibuľu a korenie môžeme zahodiť. Ak sme dali veľa vody (alebo chceme viac vody/želatíny), môžeme do vývaru pridať želatínu a premiešať. Pripravíme si misky/taniere/jenské sklo na kočeninu. Na spodok misiek rozmiestnime mäso. Zalejeme vývarom. Pomer mäsa a vývaru je asi 1/3, alebo podľa chuti. Ak nechceme na vrchu bielu vrstvu tuku, môžeme pred tým vrchnú časť vývaru odčerpať.

  3. 3

    Nádoby s kočeninou, necháme vychladnúť a potom umiestnime do chladničky aby zatuhly. Pozor, nesmú byť na mraze! Podávame s chlebom, môžeme pokvapkať octom. Taktiež môžeme jemne posypať paprikou (korením) a jemne nakrájanou surovou cibuľou. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
používateľ nemá avatar
123
super jedlo, /už je čas uvariť to znova.../ u nás tomu hovoríme "kočanina" , nedávame bobkový list a najviac nám chutí s červenou cviklou...

Pridaj komentár k receptu: