Domáca kočenina ako ju robíme my.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4,5 litrov |
|
1 hlavička |
|
10 guličiek |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
5 ks |
|
4 ks |
|
1 ks (neúdené) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Paprčky a koleno očistíme pod studenou vodou. Môžeme nechať odstáť v hrnci so studenou vodou cez noc. Všetky suroviny očístíme a dáme variť do veľkého hrnca. Po dosiahnutí varu, nastavíme stredný až mierny plameň a hrniec necháme odkrytý. Doba varenia je 4 - 5 hodín. Mäso by sa malo dať ľahko oddeliť od kosti. Časť vody sa odparí - to je v poriadku, vodu nedolievame. Môžeme tiež vyskúšať odobrať malé množstvo vývaru na podšálku a umiestniť do chladničky, za pár minút by sa mala vytvoriť želatína.
- 2
Po odstavení z varu vyberieme do misky paprčky a koleno, mäso oddelíme. Cibuľu a korenie môžeme zahodiť. Ak sme dali veľa vody (alebo chceme viac vody/želatíny), môžeme do vývaru pridať želatínu a premiešať. Pripravíme si misky/taniere/jenské sklo na kočeninu. Na spodok misiek rozmiestnime mäso. Zalejeme vývarom. Pomer mäsa a vývaru je asi 1/3, alebo podľa chuti. Ak nechceme na vrchu bielu vrstvu tuku, môžeme pred tým vrchnú časť vývaru odčerpať.
- 3
Nádoby s kočeninou, necháme vychladnúť a potom umiestnime do chladničky aby zatuhly. Pozor, nesmú byť na mraze! Podávame s chlebom, môžeme pokvapkať octom. Taktiež môžeme jemne posypať paprikou (korením) a jemne nakrájanou surovou cibuľou. Dobrú chuť! :)
Tiež huspenina:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu