Pórová pomazánka

kamk - fotkakamk, 6. júla 2010

Tento recept mi pred rokmi dala kolegyňa z Banskej Bystrice a dnes som ho hľadala, keďže moja rodinka si naň spomenula, nikde na nete Zobraziť celý popisTento recept mi pred rokmi dala kolegyňa z Banskej Bystrice a dnes som ho hľadala, keďže moja rodinka si naň spomenula, nikde na nete som ho nenašla, ešteže moja svokra si odkladá moje výtvory : )))

30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks
3 lyžice
1 dcl
1 pol. lyžica
3 ks
3 pol.lyžice




Postup

  1. 1

    Pór nakrájame na kolieska a opražíme na troške oleja, podlejeme vodou a 20 minút dusíme pod pokrievkou, potom pridáme 2 ks tavený syr - odporúčaná je karička, ja dávam ten, čo mám práve v chladničke, a 1 polievkovú lyžicu mlieka, miešame, kým sa syr neroztopí a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Uvarené vajcia nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme k vychladnutej zmesi, nakoniec pridáme tatársku omáčku. U nás to zmizne, môžte posypať drobnou mrkvičkou. Prajem Vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evusik
pomazánky máme radi a túto nepoznám.... vyzerá dobre takže určite vyskúšam :-)
tatranka
Páči sa mi táto pomazánka a spestrí mi jedálniček,pretože ju nepoznám,ale vyskúšam.
celka
Netradiční pomazánka. Pórek zbožňuji a mám ho plnou zahradu. Kdysi
jsem si na pěstování dávala záležet. Přesazovala jsem ho, přihrnovala hlínou a stejně nebyl dost velký. Teď ho pěstuji jenom z přímého sevu
a mám ho krásný a chutný. Recept ukládám do KK.
marianne69
....vyborna pomazanka moze byt a uz ju idem aj urobit zajtra na ranajky,dakujem...:-)
marianne69
...je vynikajuuuuca,musela som ju schovat do chladnicky,aby sme ju nezjedli uz dnes:-)))por som dusila trosku menej asi 10 min a namiesto 3PL tatarky som dala 1 slabu a zvysne 2 bieleho jogurtu,trosku soli a nadrobno pokrajana mrkvicka tam zapasovala vyborne....
lulula
výborná, návšteva si aj recept pýtala :-) len trošku sme museli dosoliť...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia