Domáca klobása fotorecept

rein - fotkarein, 4. februára 2017
Domáca klobása (fotorecept)
Foto: rein

Z internetu som pozbieral recepty, urobil som si priemer a postupne som si recept dolaďoval podľa chuti.

30
porcií
60 minút
príprava
700 minút
na 35 °C

Suroviny

7 kg
3 kg
200 g
100 g
20 g
200 g
30 g
20 g
2 KL
2 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si zomelieme na šajbe č.16

    Domáca klobása (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme všetky koreniny a dobre zamiešame rukami,aspoň 20 minút.

    Domáca klobása (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po namiešaní plníme do preplachnutých čriev.

    Domáca klobása (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V chlase necháme odstáť do druhého dňa.

    Domáca klobása (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyhrejeme si udiareň na 60 stupňov,vložíme klobásy,teplotu udržujeme pol hodiny, aby sa klobásy prehriali a potom teplotu znížime na 30 až 40 stupňov.

    Domáca klobása (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Udil som jeden deň 8 hodin,na noc som klobásy vytiahol a na druhý deň so doudil ešte asi 3 hodiny.

    Domáca klobása (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Klobásy už necham len vyvetrať asi týždeň a hodím ich do mraziaku. Vydržia aj do leta, keď si ich postražíme.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Ej, tvoje foto, najmä zmiešavacie nádoby a plničky mi pripomenulo, ako sme koncom decembra vyrábali klobásy my. Bolo ich dosť, z 25kg mäsa a miešali sa v takej istej nádobe ako je tvoja. Mám rada také domáce práce, kde každý priloží ruku k dielu a výsledkom je famózne chutná a voňavá dobrota. Aj tvoje klobásy sú isté skvelé.
Smekám a tiše závidím, není to vůbec marné, uzené všeho druhu mám moc ráda a domácí zvlášť. Jsi nesmírně šikovný, tvořivý a nejspíš i mlsný, to člověka žene k výkonům! Krásná práce, klobásy jako malované. Žilina je daleko a to mě mrzí. Takže opět mi zbývá jen virtuální košt, chjo.
dievcence ozaj mozete zavidiet a naprazdno preglgat, klobasy su famozne, visia mi z nich v pivnici :-)

@rein si neskutocne sikovny chlap, len pre mna by mohli aj trosku viac stipat, nabuduce sa polepsi :-)
Je to nádhera sa na to pozrieť a nie ešte jesť. Keby som tak náhodou došiel na návštevu, tak ma k nim ani radšej nepustí. Potom by si ma už odtiaľ nevyhnal. Krása a ešte raz krása. Len mam dotaz nemôžeš prehodiť úvodné foto za to v bode č.4, alebo bode č.6. Bude viac chlapov slintať. 5*
@Rein (7.2.2017 10:00)

každý sa učí, aj my:-) pomery manžela sú odskúšané na naše chute, dáva 22dkg soli, ČKM a mletú rascu narovnako 2dkg, cesnak čerstvý 5dkg, papriku sladkú 20dkg, alebo 15 sladkej a 5 pálivej, cukor 1dkg. Mäso nakrája na veľké kocky, premieša s koreninami, nechá stáť cez noc, papriku pridá až ráno, pomelie, naplní a ostatné asi tak ako ty.

Pridaj komentár k receptu: