Foto: rein
Z internetu som pozbieral recepty, urobil som si priemer a postupne som si recept dolaďoval podľa chuti.
30
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
700 minút
na 35 °C
na 35 °C
Postup
-
1
Mäso si zomelieme na šajbe č.16
-
2
Pridáme všetky koreniny a dobre zamiešame rukami,aspoň 20 minút.
-
3
Po namiešaní plníme do preplachnutých čriev.
-
4
V chlase necháme odstáť do druhého dňa.
-
5
Vyhrejeme si udiareň na 60 stupňov,vložíme klobásy,teplotu udržujeme pol hodiny, aby sa klobásy prehriali a potom teplotu znížime na 30 až 40 stupňov.
-
6
Udil som jeden deň 8 hodin,na noc som klobásy vytiahol a na druhý deň so doudil ešte asi 3 hodiny.
-
7
Klobásy už necham len vyvetrať asi týždeň a hodím ich do mraziaku. Vydržia aj do leta, keď si ich postražíme.
@rein si neskutocne sikovny chlap, len pre mna by mohli aj trosku viac stipat, nabuduce sa polepsi :-)
Polepším sa
Teraz už nerobievame, ale v rodičovskom dome to bolo dookola. SUPER!
Má to niekto šťastie ....
stastie praje pripravenym, alebo bolo unavene :-)
každý sa učí, aj my:-) pomery manžela sú odskúšané na naše chute, dáva 22dkg soli, ČKM a mletú rascu narovnako 2dkg, cesnak čerstvý 5dkg, papriku sladkú 20dkg, alebo 15 sladkej a 5 pálivej, cukor 1dkg. Mäso nakrája na veľké kocky, premieša s koreninami, nechá stáť cez noc, papriku pridá až ráno, pomelie, naplní a ostatné asi tak ako ty.