Foto: jody
Veľmi sa mi páči poľský názov kurčaťa, odtiaľ teda názov. Recept patrí okrajovo do skupiny zeleninových rezňov, tu je pravda aj s mäsom... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracinu nakrájame nadrobno, premiešame s čerstvo namletým čiernym korením a prudko opečieme na panvici. Buď nesolíme vôbec, alebo posolíme, až sa mäso zatiahne.
-
2
Zeleninu nakrájame na malé kúsky a udusíme na oleji s trochou soli.
-
3
Zmiešame zeleninu s mäsom, odložíme bokom a necháme ochladnúť.
-
4
Z múky, vody a vajíčok si spravíme cestíčko, do ktorého zamiešame už vychladnutú zmes.
-
5
Lyžicou vkladáme do horúceho tuku a opečieme z oboch strán do chrumkava.
-
6
Podávame s varenými zemiakmi ochutenými maslom a vňaťou a s notoricky známym dipom (ktorému by som už konečne mohla vymyslieť meno) z kyslej smotany, popučeného cesnaku a pikantného kečupu. Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu