Foto: salyoval
Koláč robíme často na jeseň, keď sú jablká , najmä tie padané jablká ... Je osviežujúci a vhodný aj na výlety.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku premiešame s cukrom , pridáme kypriaci prášok a vmiešame maslo, žĺtky a podľa potreby mlieko.Vypracujeme tuhé cesto , ktoré môžeme dať na 2 hod. do chladničky .Plech si vystelieme papierom na pečenie . Z cesta 2/3 rozvaľkáme na plech (môžeme použiť malý valček priamo na plechu, alebo pohár ).
-
2
Cesto posypeme strúhankou a posypeme na hrubom strúhadle postrúhané jablká. Posypeme cukrom , škoricou a nahrubo posekanými orechami. Z bielok si vyšľaháme sneh a rozotrieme na jablkovú zmes.
-
3
Zvyšnú 1/3 cesta postrúhame na hrubom strúhadle rovnomerne na bielka a dáme piecť do rúry .
Diskusia k receptu