Studené bravčové v čiernom pive
			   Vlado Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 6. mája 2013
		   
		   executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 6. mája 2013

Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Mäso nakrájame na veľké kúsky, polejeme čiernym pivom, okoreníme, posypeme na plátky nakrájaným cesnakom, obložíme plátkami masla. Naložíme do nádoby na pečenie alebo pekáča z varného skla, prikryjeme a pečieme v rúre pri 180 ºC asi 60 minút. 
- 2
Druhý spôsob je taký, že mäso opečieme v hrnci, podlejeme pol litrom piva, osolíme, ocukríme a udusíme až do čierna. Teda tak, aby zostalo málo, ale dobrej hustej čiernej šťavy. 
- 3
Jedlo zdobíme na kolieska nakrájanou bielou a červenou cibuľou, pokvapkanou jablkovým octom. Vhodná príloha je domáci chlieb. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu