Studené bravčové v čiernom pive
Vlado Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 6. mája 2013
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 6. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na veľké kúsky, polejeme čiernym pivom, okoreníme, posypeme na plátky nakrájaným cesnakom, obložíme plátkami masla. Naložíme do nádoby na pečenie alebo pekáča z varného skla, prikryjeme a pečieme v rúre pri 180 ºC asi 60 minút.
- 2
Druhý spôsob je taký, že mäso opečieme v hrnci, podlejeme pol litrom piva, osolíme, ocukríme a udusíme až do čierna. Teda tak, aby zostalo málo, ale dobrej hustej čiernej šťavy.
- 3
Jedlo zdobíme na kolieska nakrájanou bielou a červenou cibuľou, pokvapkanou jablkovým octom. Vhodná príloha je domáci chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu