Studené bravčové v čiernom pive

Vlado Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 6. mája 2013
Studené bravčové v čiernom pive
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1,2 kg
2 hlávky
50 g
250 ml
2 PL
1 ks
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na veľké kúsky, polejeme čiernym pivom, okoreníme, posypeme na plátky nakrájaným cesnakom, obložíme plátkami masla. Naložíme do nádoby na pečenie alebo pekáča z varného skla, prikryjeme a pečieme v rúre pri 180 ºC asi 60 minút.

  2. 2

    Druhý spôsob je taký, že mäso opečieme v hrnci, podlejeme pol litrom piva, osolíme, ocukríme a udusíme až do čierna. Teda tak, aby zostalo málo, ale dobrej hustej čiernej šťavy.

  3. 3

    Jedlo zdobíme na kolieska nakrájanou bielou a červenou cibuľou, pokvapkanou jablkovým octom. Vhodná príloha je domáci chlieb.

Diskusia k receptu

elro
Pekne na pohlad a velmi chutne. Aj priatelke velmi chutilo, hoci nejedava velmi casto mäso.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia