Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska fotorecept

jerica - fotkajerica, 29. júla 2011
Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept)
Foto: jerica

Recept som vykukala v jednej múdrej knihe "vysoká škola varenia" koncom júna bolo horúco a osvieženie sa žiadalo tak som volila tento receptík vhodný Zobraziť celý popisRecept som vykukala v jednej múdrej knihe "vysoká škola varenia" koncom júna bolo horúco a osvieženie sa žiadalo tak som volila tento receptík vhodný so zmrzlinou ,dúfam že august nás nesklame a užijeme si pekných slnečných dní nie ako depresívny júl.Na vyprážanie v cestíčku sa hodí temer každý druh ovocia,dokonca i šalviové listy.Čerstvé kolieska ananásu obalené v jemnom cestíčku sú skutočnou pochúťkou s kvalitnou zmrzlinou poliate karamelovým krémom alebo balsamico krémom.

8/16
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

suroviny:
1 ks čerstvý
na cesto:
120 g
50 g
1/8 ml
2 ks
1/8 ml
 štipka
na vyprážanie:
  FRITOL
na obalovanie:




Postup

  1. 1

    múku, cukor, štipku soli,mlieko prilievame za stáleho miešania ,

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme dve žltka

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme sušené droždie (1kl) premiešame

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vanilkový cukor , premiešame

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pivo , dávam nealko lebo čo ostane môžem s kľudom vypiť

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    všetko dobre vymiešame

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do vymiešanoho cestíčka zľahka vmiesime sneh z bielok

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vymiešané cesto má konzistenciu riedkeho krému

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pripravené na vyprážanie, v panvici olej FRITOL , múka na obalenie a cesto , kolieska obalíme v hladkej múke , vložíme do cestíčka

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    v cestíčku

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    vyprážanie

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    medzi vyprážaním som si pripravila na obalovanie práškový cukor so škoricou pridaním vanilkového cukru . Na obalovanie si môžete zvoliť rôzne prísady podľa vlastnej chuti .

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    obalovanie vypražených ananásových koliesok

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    hotové , pripravené k servírovaniu

    Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

malinka711
pekný receptík . ja by som použila namiesto toho piva asi trošku bieleho vínka :D
sovka62
No, veeeľmo dobre to vyzerá, hneď by som si koliesko dala!
jerica
@malinka711 tak ako pivo aj víno je v recepte nechcela som načínať flašu portského tak som dala pivo ktoré keď ostane si dám, alen víno by som nepila a to by bolo škoda nechať vyprchať.
pivonka
@jerica , keby na tej fotke nebol tvoj podpis, tak si myslím, že to robil profesionál, a týka sa to nielen tejto fotky. Nechať vyprchať portské? to by bol priam hriech.
babav
Prekrasne si to nafotila aj vyprazila.....vnucikovia si iste
pochutili;-) Tymto sposobom pripravene vyprazane ovocie(ananas,banany,mango,.. ) je beznym , oblubenym zakuskom na karibskych ostrovoch.Tam som to ochutnala po prvy raz ,ale podla tvojho receptu zacnem servovat aj doma ;-)
hubarka35
musi tam byt to pivko?fakt určite vyborne chutia tie kolieska-vyskušam....
vavan
nááááááááádherny dezertík aj foto
akeber
krááááása, ukladám ,vyskúšam mňam.....
marienka44
@Jerica ,na varenie a do cesticka si kupujem capovane vino, tak 2-3 dcl do flasky. A mam ho v chladnicke. Recept je uzasny, krasny. Ukladam do KK.
tatranka
Krásne.Určite vyskúšam.Pripomína mi to jabĺčka v župane,len je pri tom viac hviezdičiek.Jarka,ja to skúsim naporcovať aj s restovanou,husaciou pečienkou.To bude obedík.Ukladám do KK.
gittka
no veď aj ja by som si dala takúto maškrtku!!!
jerica
ďakujem za milé komentáre , potešilo :-)) V tej múdrej knihe je, cesto môžeme v závislosti od druhu vyprážaného ovocia urobiť aj s vínom,pivom,ovocnou šťavou alebo sladkou smotanou,ja som volila pivo.
Keď vyprážam jablká je dobre pridať kalvados s pivom cesto je vláčne s vínom alebo jablčným vínom bude chrumkavé:-))
domci4
fu, dala by som si...len o vyprážanom nechcem ani počuť ;)
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Blahoželám!!
jerica
tak to som nečakala úprimne sa priznávam , práve som prišla k môjmu lenivcovi PC ,je niečo po pol jedenástej večer , ani sa mi nechcelo lebo som unavená , mala som prácu na panskom , ja tomu tak hovorím keď idem robiť do záhrady,môj je po operácii srdca tak sa snažím robiť prácu keď vládzem aj za môjho. Prvé si počkám kedy sa mi otvorí pošta a čo nevidím , samé komenty , hovorím si čo sa varecháči vrátili k môjmu receptu ? otvorím a čo nevidím ,koment gratulujem , hovorím si snaď recept dostal ocenenie? A čo nečakalo tak sa stalo.
No a k výhre, viem že je tu veľa receptov ktoré by si zaslúžili výhru, tak ako aj ja , aj vy určite sa čudujete , len keď bolo rozhodnuté že tento recept je hodný toho aby sa mu dostalo uznania nenamietam , ale naozaj vôbec som to nečakala za to srdečne vám všetkým úprimne ďakujem.
evusik
@jerica si šikovná kuchárka a dobrá fotografka, výhru si určite zaslúžiš a ja ti k nej gratulujem :-)
jatanika
gratulujem! ananás mám doma radi a takto som ešte neskúšala, niekedy skúsim ....
katkaszaboova
Ja takto robievam jablká v cestíčku, väčšinou v zime. Ale takto so zmrzkou je určite vhodné ako letné osvieženie. Nádherne nafotené, fakt zaslúžená výhra, gratulujem!
honestka
aj ja sa pridavam mila Jarka, urcite by som sa pohostila s tebou!
gratulujem, ako vzdy chutne a krasne. Kedy ti uz udelime nejaku tu hviezdicku? mozno raz osobne nalepim nad sporakom?
jerica
milá @honestka aké milé prekvapenie , a vieš že sneh z bielok ktorý vidíš na foto som robila podľa Tvojej doporučenej rady ? Bol ako z betónu,aj vtedy som myslela na Teba ako tu chýbaš na varecha.sk
a to pohostenie dúfam že sa podarí , v to dúfam aj Austrália je ďaleko a Danielka si našla cestu k nám. Prajem Ti zo srdca aby si mohla Tvoje sny aj uskutočniť:-)
adkas
velmi zaujimavy receptik... ukladam do KK, aj ked uz je davno "po", ale aj ja sa pridavam ku gratulantom... myslim, ze vyhra skoncila v tych spravnych rukach... mas moj hlboky obdiv... za recepty, ktore pridavas, za rodinu, za zahradu... gazdina na slovo vzata.... vsetko dobre zelam, nech sa ti dari...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia