Foto: jerica
Recept som vykukala v jednej múdrej knihe "vysoká škola varenia" koncom júna bolo horúco a osvieženie sa žiadalo tak som volila tento receptík vhodný Zobraziť celý popisRecept som vykukala v jednej múdrej knihe "vysoká škola varenia" koncom júna bolo horúco a osvieženie sa žiadalo tak som volila tento receptík vhodný so zmrzlinou ,dúfam že august nás nesklame a užijeme si pekných slnečných dní nie ako depresívny júl.Na vyprážanie v cestíčku sa hodí temer každý druh ovocia,dokonca i šalviové listy.Čerstvé kolieska ananásu obalené v jemnom cestíčku sú skutočnou pochúťkou s kvalitnou zmrzlinou poliate karamelovým krémom alebo balsamico krémom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
suroviny: | |
1 ks čerstvý |
|
na cesto: | |
120 g |
|
50 g |
|
1/8 ml |
|
2 ks |
|
|
|
1/8 ml |
|
štipka |
|
na vyprážanie: | |
FRITOL |
|
na obalovanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
múku, cukor, štipku soli,mlieko prilievame za stáleho miešania ,
-
2
pridáme dve žltka
-
3
pridáme sušené droždie (1kl) premiešame
-
4
vanilkový cukor , premiešame
-
5
pivo , dávam nealko lebo čo ostane môžem s kľudom vypiť
-
6
všetko dobre vymiešame
-
7
do vymiešanoho cestíčka zľahka vmiesime sneh z bielok
-
8
vymiešané cesto má konzistenciu riedkeho krému
-
9
pripravené na vyprážanie, v panvici olej FRITOL , múka na obalenie a cesto , kolieska obalíme v hladkej múke , vložíme do cestíčka
-
10
v cestíčku
-
11
vyprážanie
-
12
medzi vyprážaním som si pripravila na obalovanie práškový cukor so škoricou pridaním vanilkového cukru . Na obalovanie si môžete zvoliť rôzne prísady podľa vlastnej chuti .
-
13
obalovanie vypražených ananásových koliesok
-
14
hotové , pripravené k servírovaniu
pochutili;-) Tymto sposobom pripravene vyprazane ovocie(ananas,banany,mango,.. ) je beznym , oblubenym zakuskom na karibskych ostrovoch.Tam som to ochutnala po prvy raz ,ale podla tvojho receptu zacnem servovat aj doma ;-)
Keď vyprážam jablká je dobre pridať kalvados s pivom cesto je vláčne s vínom alebo jablčným vínom bude chrumkavé:-))
No a k výhre, viem že je tu veľa receptov ktoré by si zaslúžili výhru, tak ako aj ja , aj vy určite sa čudujete , len keď bolo rozhodnuté že tento recept je hodný toho aby sa mu dostalo uznania nenamietam , ale naozaj vôbec som to nečakala za to srdečne vám všetkým úprimne ďakujem.
gratulujem, ako vzdy chutne a krasne. Kedy ti uz udelime nejaku tu hviezdicku? mozno raz osobne nalepim nad sporakom?
a to pohostenie dúfam že sa podarí , v to dúfam aj Austrália je ďaleko a Danielka si našla cestu k nám. Prajem Ti zo srdca aby si mohla Tvoje sny aj uskutočniť:-)