Krémová zeleninová polievka s klobásovými knedličkami
Foto: miskamm
Výborná zeleninová polievka - pre mňa bez prílohy a pre priateľa s mäskom. Keďže som nemala v zásobe klobásky (grobe Bratwurst), tak som si Zobraziť celý popisVýborná zeleninová polievka - pre mňa bez prílohy a pre priateľa s mäskom. Keďže som nemala v zásobe klobásky (grobe Bratwurst), tak som si vypomohla mletým mäsom. Ale výborná je aj bez mäsa, alebo s párkami...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 strúčik |
|
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
3-4 PL |
|
700 ml |
|
200 g (šľahačka) |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 zväzok |
|
3-4 ks (hrubo zomletá) |
|
Postup
-
1
Olúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame na jemno. Mrkvu, zemiaky, zeler olúpeme, nakrájame na väčšie kocky. Zeleninu podusíme ca. 5 minút na oleji (2 PL). Zalejeme vývarom a povaríme namiernom ohni pod pokrievkou asi 20 minút.
- 2
Z klobásky vytlačíme mäso z kože, mokrými rukami vyformujeme do malých guličiek. Vo zvyšnom oleji opražíme do zlata. Ja som namiesto z klobás urobila mini-guličky z mäsa (350 g mleté mäso, 1 vajce, 2 - 3 PL strúhanka, soľ, korenie, 1 čl horčica)
- 3
Uvarenú zeleninu ručným mixérom jemne rozmixujeme, zalejeme smotanou. Dochutíme soľou, korením, štipkou cukru, ocotom ( podľa chuti) a necháme prevrieť.
- 4
Kôpor umyjeme, pretrepeme a nasekáme najemno. Polievku podávame s mäsovými guľkami a kôprom. Tip: Ak mate radi pálivé príchute, môžete pridať mierne pálive alebo ohnivé korenia ako curry, zázvor, čili alebo kajenské korenie. Ja som si pridala trochu kajanského korenia.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu