Mozartove guľky (Mozartkugeln)

forneta - fotkaforneta, 21. novembra 2009

Suroviny

200 g
1/3
50 g




Postup

  1. 1

    Zo zeleného marcipánu si vytvoríme malinkú guličku.

  2. 2

    Z nugátu si odoberieme kúsok, v rukách ho roztlačíme na placku a zelenú guľočku v ňom obalíme.

  3. 3

    Z nefarbeného marcipánu si odtrhneme väčší kus a v rukách vyformujeme tenšiu placku - kto chce môže si aj vyvaľkať, ale takto je to jednuchšie a rýchlejšie.

  4. 4

    Zformujeme peknú guličku, ktorú povaľkáme v dlaniach, aby mala hladký povrch a dáme na 30 minút do chladničky.

  5. 5

    Guľky namáčame do trochu vychladnutej čokoládovej polevy. Tú si pripravíme rozpustením čokolády na varenie s kúskom Cery vo vodnom kúpeli - voda nesmie vrieť.

  6. 6

    Poukladáme na papier na pečenie a potom dáme do košíčkov alebo môžme aj obaliť v alobale.

Diskusia k receptu

jozka
tak toto vyskušam na vianoce to musi byť dobre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia