Postup
-
1
Zo zeleného marcipánu si vytvoríme malinkú guličku.
- 2
Z nugátu si odoberieme kúsok, v rukách ho roztlačíme na placku a zelenú guľočku v ňom obalíme.
- 3
Z nefarbeného marcipánu si odtrhneme väčší kus a v rukách vyformujeme tenšiu placku - kto chce môže si aj vyvaľkať, ale takto je to jednuchšie a rýchlejšie.
- 4
Zformujeme peknú guličku, ktorú povaľkáme v dlaniach, aby mala hladký povrch a dáme na 30 minút do chladničky.
- 5
Guľky namáčame do trochu vychladnutej čokoládovej polevy. Tú si pripravíme rozpustením čokolády na varenie s kúskom Cery vo vodnom kúpeli - voda nesmie vrieť.
- 6
Poukladáme na papier na pečenie a potom dáme do košíčkov alebo môžme aj obaliť v alobale.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu