Tento recept pochádza z Nemecka. Získala som ho počas svojho pobytu v tejto krajine pred 13-timi rokmi. Vtedy som sa len začínala učiť piecť Zobraziť celý popisTento recept pochádza z Nemecka. Získala som ho počas svojho pobytu v tejto krajine pred 13-timi rokmi. Vtedy som sa len začínala učiť piecť a variť a tento recept bol jedným z prvých, ktoré som vyskúšala a veľmi sa mi osvedčil. Pripravujem ho samozrejme na vianočné sviatky, akosi sa mi k tomuto obdobiu najviac hodí.
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 60 g |
|
| 40 g |
|
| 150 g |
|
| 300 g |
|
| 2 lyžičky |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 štipka |
|
| 1 štipka |
|
| 2 lyžice |
|
| 3 lyžice |
|
| 100 g |
|
| 1 lyžička |
|
Postup
-
1
Roztopíme med, cukor, maslo a necháme trochu vychladnúť.
- 2
Mandle, múku, prášok do pečiva a všetky koreniny zmiešame a spolu s rumom pridáme k medovej mase.
- 3
Z tohto cesta formujeme guľky veľké ako orechy, kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre pri 200°C cca 15 minút.
- 4
Na polevu zmiešame 100 g prášk.cukru, 1 L mletej škorice a likér, naplníme malé vrecko, roh málinko odstrihneme a koláčiky ozdobujeme úzkymi pásikmi.
- 5
Z uvedeného množstva sa pripraví cca 55 ks chutných koláčikov.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu